Το «καυτό» ζήτημα του ελληνικού χρέους και οι εξελίξεις στην ελληνική οικονομία θα τεθούν επί τάπητος στη συνάντηση της γενικής διευθύντριας του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου (ΔΝΤ) Κριστίν Λαγκάρντ και της γερμανίδας καγκελαρίου, Άνγκελα Μέρκελ στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Το «τετ α τετ» θα πραγματοποιηθεί στις 2 Μαΐου στην έδρα του Ταμείου στην Ουάσινγκτον, στο πλαίσιο της επίσκεψης της καγκελαρίου στις ΗΠΑ, η οποία περιλαμβάνει και συνάντηση με τον αμερικανό πρόεδρο, Μπαράκ Ομπάμα στον Λευκό Οίκο.

Νωρίτερα, ο εκπρόσωπος του ΔΝΤ, Τζέρι Ράις, σε ενημέρωσή του προς τους δημοσιογράφους τοποθέτησε την έναρξη των συζητήσεων για την περαιτέρω μείωση του ελληνικού χρέους στο δεύτερο μισό του 2014, επαναλαμβάνοντας εκ νέου ότι οι ευρωπαίοι εταίροι έχουν δεσμευθεί για την προοπτική αυτή εφόσον η Ελλάδα τηρεί τις δεσμεύσεις της.

Παράλληλα επισήμανε ότι το διοικητικό συμβούλιο του Ταμείου θα συζητήσει την 5η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος στα μέσα Μαΐου, που θα αποφασίσει για την εκταμίευση της επόμενης δόσης.

Σημειώνεται ότι, λίγο νωρίτερα, το Euroworking Group, έδωσε το «πράσινο φως» για τη δόση των 6,3 δισ. ευρώ. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα χρήματα αναμένεται να φθάσουν στην Αθήνα μέχρι το τέλος του μήνα, αφού η δόση εγκριθεί από το Δ.Σ. του EFSF.