ΠΟΛΙΤΙΚΗ

«Τώρα έκανε ψηφοδέλτιο ο Ρούντι, την επόμενη φορά ο… Φαήλος»!

Δημοσίευση 25 Απριλίου 2014, 07:51 / Ανανεώθηκε 25 Απριλίου 2014, 07:13
«Τώρα έκανε ψηφοδέλτιο ο Ρούντι, την επόμενη φορά ο… Φαήλος»!
Facebook Twitter Whatsapp

Η υποψηφιότητα του Μανώλη Γλέζου στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί αναμφίβολα μια επιλογή που ενισχύει το δίλλημα «ΣΥΡΙΖΑ ή Μέρκελ», μιας και ο βουλευτής- σύμβολο της Εθνικής Αντίστασης είναι- εκτός των άλλων- ο άνθρωπος που μαζί με τον Λάκη Σάντα κατέβασε τη γερμανική σημαία από την Ακρόπολη τα ξημερώματα της 30ής Μαΐου του 1941.

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ

Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Η υποψηφιότητα του Μανώλη Γλέζου στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, αποτελεί αναμφίβολα μια επιλογή που ενισχύει το δίλλημα «ΣΥΡΙΖΑ ή Μέρκελ», μιας και ο βουλευτής- σύμβολο της Εθνικής Αντίστασης είναι- εκτός των άλλων- ο άνθρωπος που μαζί με τον Λάκη Σάντα κατέβασε τη γερμανική σημαία από την Ακρόπολη τα ξημερώματα της 30ής Μαΐου του 1941. Ωστόσο ο Μανώλης Γλέζος δεν επιλέχθηκε γι αυτό, ούτε γιατί αναδεικνύει σε ευρωπαϊκό επίπεδο την ελληνική διεκδίκηση του κατοχικού δανείου και των πολεμικών επανορθώσεων, αλλά για να αποτελέσει το φάρμακο που θα βοηθήσει τον ΣΥΡΙΖΑ να ξεπεράσει την κρίση που δημιουργήθηκε μετά την επιλογή της Σουλεϊμάν Σαμπιχά και την αποπομπή της στη συνέχεια.  

Η αντιπολίτευση του ΣΥΡΙΖΑ, δηλαδή η Αριστερή Πλατφόρμα του Λαφαζάνη, η ΔΕΑ του Νταβανέλου και πολλοί άλλοι, έχουν σχεδόν ανέβει στα κάγκελα της Κουμουνδούρου για την υπόθεση της Σαμπιχά, καταλογίζοντας ευθύνες για την επιλογή της και όχι για την αποπομπή της. 

Κι ενώ ο λόγος τους για τον Γραμματέα της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρη Βίτσα που είχε την ευθύνη επιλογής των υποψηφίων είναι κριτικός, για τον Ρούντι Ρινάλντι της ΚΟΑ, ο λόγος τους είναι οργισμένος, καθώς σε αυτόν φορτώνουν την επιλογή της Σαμπιχά και τα… συμπαραμαρτούντα, τα οποία- σημειώνουμε- δεν είναι καθόλου απλά. 

Το ελαφρύτερο που ακούγεται στην Κουμουνδούρου για τον Ρινάλντι, είναι ότι την επόμενη φορά, την επιλογή των υποψηφίων θα την κάνει απευθείας ο… Φαήλος Κρανιδιώτης. Με τον τρόπο αυτό τον κατηγορούν για ροπή προς τον εθνικισμό, μιας και αυτό θεωρούν ότι υπαγόρευσε την επιλογή της Σαμπιχά: Η ενίσχυση μιας εθνικιστικής αντίληψης, κόντρα στον μεγάλο εθνικισμό του «βαθέως ελληνικού κράτους».  

Ενδεικτικό του κλίματος που επικρατεί στον ΣΥΡΙΖΑ είναι και το κεντρικό άρθρο της Αυγής η οποία (προχθές) σημείωνε μεταξύ άλλων : «Το ερώτημα είναι: ποιος είχε τη φαεινή ιδέα να συμπεριφερθεί με την αραχνιασμένη νοοτροπία της ΕΥΠ και να υποβάλει στον ΣΥΡΙΖΑ, σχεδόν λάθρα, την υποψηφιότητα μιας μουσουλμάνας - Ρομά, που έχει υιοθετηθεί εδώ και χρόνια από την ελληνική Ακροδεξιά; Είναι προφανές ότι η Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ, καλή τη πίστει, παρασύρθηκε και τώρα αποκαθιστά, με κάποιο πολιτικό κόστος όμως.» 

Ουδείς μπορεί να πει με βεβαιότητα που θα φτάσει αυτή η αντιπαράθεση, ούτε αν θα συνεχιστεί σήμερα στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας. Το μόνο βέβαιο είναι ότι δεν θα τερματιστεί εύκολα.  

ΥΓ: Σε ότι αφορά το θέμα Χριστόπουλου, να θεωρείτε βέβαιο ότι θέμα αποπομπής του από το ψηφοδέλτιο δεν τίθεται, όσο και αν γκρινιάζουν οι νέο-ΣΥΡΙΖΑΙΟΙ παλαιο-ΠΑΣΟΚοι.