Για την παρουσίαση του βιβλίου της από τον Γιώργο Παπανδρέου και τον Φώτη Κουβέλη και τα σενάρια που πυροδοτήθηκαν καθώς και τις αντιδράσεις που προκλήθηκαν σχολίασε η ίδια η συγγραφέας και υποψήφια ευρωβουλευτής με τη ΔΗΜΑΡ Μαριλένα Κοππά
 
Μιλώντας στον Βήμαfm είπε μεταξύ άλλων πως στον Γιώργο Παπανδρέου οφείλει την πολιτική της παρουσία ενώ τόνισε πως δεν πρέπει να υπάρχει κανένας συνειρμός για την κοινή εμφάνιση των δύο ανδρών. 
 
«Σε μια βιβλιοπαρουσίαση καλείς ανθρώπους με τους οποίους έχεις προσωπική, πολιτική και επιστημονική σχέση. Ήταν λογικό λοιπόν, όταν έβγαλα ένα βιβλίο που είναι ουσιαστικά μια συλλογή άρθρων για τη σοσιαλδημοκρατία και την οικονομική κρίση, να καλέσω ανθρώπους με τους οποίους έχω μια σχέση. Τον κ. Τσάλτα, ο οποίος είναι πρύτανης του Παντείου Πανεπιστημίου, όπου εργάζομαι, τον κ. Παπανδρέου, στον οποίο οφείλω την πολιτική μου παρουσία, και τον κ. Κουβέλη, με τον οποίο συνεργαζόμαστε αυτή την περίοδο στην προσπάθεια συγκρότησης του τρίτου πόλου για τη σοσιαλδημοκρατία. Δεν υπάρχει κανένας συνειρμός ούτε κάτι άλλο, υπονοούμενο, κάτω από τις προσκλήσεις αυτές. Όταν μιλάμε για πολιτική, είναι και οι δύο ...δύο άνθρωποι που έχουν αγωνία για το μέλλον του χώρου της σοσιαλδημοκρατίας και ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση για ένα βιβλίο που έχει σχέση με το χώρο αυτό. Αλλά από εκεί και πέρα, να υφαίνονται σενάρια συνωμοσίας ή στήριξης, νομίζω ότι είναι αφελές για την περίοδο που περνάμε. Ο καθένας, όπως είπα, ήξερε ποιος είναι ο συνομιλητής και αποδέχθηκε την πρόσκληση, αλλά δεν μπορώ να μιλήσω ούτε εξ ονόματος του κ. Κουβέλη ούτε εξ ονόματος του κ. Παπανδρέου. Νομίζω ότι μπορώ να πω το δικό μου κίνητρο γιατί τους κάλεσα και το είπα πολύ καθαρά. Από εκεί και πέρα, το γιατί καθένας τους δέχθηκε, ας το πουν οι ίδιοι ή οι δικοί τους άνθρωποι και εκπρόσωποι», είπε.
 
Σχετικά με το μέλλον του ΠΑΣΟΚ τόνισε πως έχει αποχωρήσει από το ΠΑΣΟΚ εδώ και δύο χρόνια έχοντας εκφράσει τις διαφωνίες της. «Δεν θέλω να μιλήσω για το πού πάει το ΠΑΣΟΚ, γιατί έχω διαχωρίσει τη θέση μου. Είναι βασικό για μένα και πρωτεύον να υπάρξει χώρος ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και Ν.Δ. Ο σοσιαλδημοκρατικός μεταρρυθμιστικός χώρος. Και αυτό μπορεί να γίνει μόνο με αυτονομία. Όχι με ταύτιση με τη μία ή την άλλη πλευρά και κάνοντας μονομέτωπο με την άλλη, όπως κάνει αυτή τη στιγμή η ηγετική ομάδα του ΠΑΣΟΚ. Και με ανοιχτούς διαύλους και προς τον ΣΥΡΙΖΑ και προς τη Ν.Δ., με όρους και κόκκινες γραμμές. Δεν θέλω να εκφράσω τον κ. Παπανδρέου, διότι δεν είμαι εκπρόσωπός του. Ξέρω ότι τον ενδιαφέρει ο χώρος, αλλά δεν τον εκφράζω. Εκφράζω τον εαυτό μου και δεν είμαι σχολιαστής. Δεν εκφράζω ούτε τον κ. Παπανδρέου ούτε τον κ. Κουβέλη, είμαι ένα πολιτικό πρόσωπο και εκφράζω τις θέσεις και τις απόψεις μου και ό,τι θέλετε επ’ αυτών. Χρειάζονται λοιπόν κριτικές αποστάσεις, αλλά και διακριτές, κόκκινες γραμμές. Το σημερινό ΠΑΣΟΚ έχει δαιμονοποιήσει απόλυτα τον ΣΥΡΙΖΑ. Μας αρέσει ή δεν μας αρέσει, όπου κι εγώ έχω τις απεριόριστες επιφυλάξεις για τον ΣΥΡΙΖΑ και τη διγλωσσία του, την ασάφειά του και τη μη καθαρή θέση του σε σημαντικά θέματα, όπως είναι το ευρώ, αλλά δεν μπορείς να μην έχεις σχέση με την αξιωματική αντιπολίτευση. Γνωρίζετε καλά ότι είναι η πρώτη φορά μεταπολιτευτικά που δεν υπάρχει δίαυλος επικοινωνίας ανάμεσα στην (αντιπολίτευση) και τη Ν.Δ. Επί Κωνσταντίνου Καραμανλή και Ανδρέα Παπανδρέου υπήρχαν κάποιοι άνθρωποι που λειτουργούσαν ως δίαυλος ανάμεσα στην κυβέρνηση και την αξιωματική αντιπολίτευση και σας ερωτώ εάν θυμάστε να υπάρχει άλλη τέτοια – και με ευθύνη και των δύο μερών – απόλυτη άρνηση διαλόγου;», κατέληξε.