Γράφει ο Βαγγέλης Βιτζηλαίος

Η εμφάνιση του Γιώργου Παπανδρέου με τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ, Φώτη Κουβέλη στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαριλένας Κοππά τη Δευτέρα, έκανε εκ νέου «άνω-κάτω» την… πολύπαθη Κεντροαριστερά, έστειλε όμως ένα ξεκάθαρο μήνυμα προς τον Ευάγγελο Βενιζέλο και την «Ελιά», με τις ευρωεκλογές να αναμένεται να κινήσουν τις εξελίξεις.

O πρώην πρωθυπουργός παραμένει μακριά από τις εκδηλώσεις του ΠΑΣΟΚ και της «Ελιάς» και επέλεξε να εμφανιστεί σε εκδήλωση της ΔΗΜΑΡ, με «οικοδέσποινα» την κυρία Κοππά, πρώην ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ, νυν υποψήφιας της Αγίου Κωνσταντίνου και πολιτικού του «πουλέν».

Η ίδια η κυρία Κοππά αρνήθηκε του συνειρμούς της κίνησης Παπανδρέου, όμως το μήνυμα εστάλη, όπως ανέφερε και ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ, Γρηγόρης Ψαριανός στην εκπομπή του Νίκου Ευαγγελάτου στον ΣΚΑΪ.

Όπως είχε σταλεί και με την ηχηρή καταψήφιση του άρθρου για τις τράπεζες στη Βουλή.

Ελάχιστοι είναι αυτοί που πιστεύουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός και πρώην πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ θα προσχωρήσει στο κόμμα του Φώτη Κουβέλη, όμως φαίνεται ότι ο κ. Παπανδρέου διαμηνύει στον Ευάγγελο Βενιζέλο ότι η ένωση των κεντροαριστερών δυνάμεων περιλαμβάνει τη Δημοκρατική Αριστερά. 

Μετά την οπισθοχώρηση της Κίνησης των «58», τη χαμηλή δημοσκοπική πτήση της «Ελιάς», ο  Γ. Παπανδρέου δείχνει με ξεκάθαρο τρόπο τις προθέσεις του φτιάχνοντας ένα άτυπο «μπλοκ» εντός του χώρου της Κεντροαριστεράς, απέναντι από το ΠΑΣΟΚ.

Οι ευρωεκλογές, πάντως, φαίνεται ότι θα σηματοδοτήσουν ραγδαίες εξελίξεις. Το αποτέλεσμα για «Ελιά» και ΔΗΜΑΡ θα δείξει προς τα πού θα γείρει η πλάστιγγα. 

Τότε, επίσης, πιθανότατα ο Ευάγγελος Βενιζέλος θα εκφράσει την οργή του για τη στάση του κ. Παπανδρέου...