Λίγες ώρες αφότου η Δημοκρατική Αριστερά αποφάσισε να μην κατεβάσει υποψήφιο για τον δήμο Πειραιά, υποδεικνύοντας στους ψηφοφόρους της να επιλέξουν κατά συνείδηση, ο μέχρι πρότινος «εκλεκτός» της Αγίου Κωνσταντίνου βρέθηκε στο πλευρό του Θοδωρή Δρίτσα.

Ο Ηλίας Τζανετουλάκος θα είναι υποψήφιος του συνδυασμού του κ. Δρίτσα «το Λιμάνι της Αγωνίας», επικαλούμενος κινδύνους «Μπερλουσκονοποίησης» της πολιτικής ζωής. Μας χωρίζουν πολλά με το «λιμάνι της Αγωνίας», αλλά μας ενώνει η αγάπη να αγωνιστούμε για έναν Πειραιά σύγχρονο και κοινωνικά δίκαιο, αναφέρει σε δήλωσή του.

Ο υποψήφιος δήμαρχος Πειραιά Θοδωρής Δρίτσας μετά από την ανακοίνωση του κ. Τζανετουλάκου και στελεχών του συνδυασμού «Πειραιάς 2014+» έκανε την παρακάτω δήλωση:

«Η συστράτευση όλων των πειραιωτών για να γυρίσει σελίδα ο Δήμος Πειραιά και να ανακόψουμε την προσπάθεια των φθαρμένων καθεστώτων και επιχειρηματικών συμφερόντων να συνεχίσουν να ελέγχουν την πόλη μας, αποκτά όλο και μεγαλύτερη δυναμική.
Η απόφαση του κ. Ηλία Τζανετουλάκου, των συνεργατών του αλλά και ανεξάρτητων πολιτών του Πειραιά να συστρατευθούν σε αυτή την κοινή προσπάθεια, προσδίδει μεγαλύτερη αισιοδοξία και στέλνει μήνυμα σε ακόμα περισσότερες πειραιώτισσες και περισσότερους Πειραιώτες. 

Ήρθε η ώρα να μπει οριστικό τέλος στις πολιτικές και στις πρακτικές, που γύρισαν τον Πειραιά πολλά χρόνια πίσω. Ο Πειραιάς μπορεί να αναγεννηθεί και να κοιτάξει με αισιοδοξία το μέλλον. Να γίνει η ναυαρχίδα της παραγωγικής ανασυγκρότησης της χώρας, με Δικαιοσύνη, Δημοκρατία, Αλληλεγγύη και Σχέδιο. Προχωράμε…».