Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος  

Από την επόμενη εβδομάδα θα ξεκινήσουν σύμφωνα με όλες τις πληροφορίες οι περιοδείες του πρωθυπουργού στην περιφέρεια ενόψει της μάχης για τις ευρωεκλογές και τις δημοτικές εκλογές.

Οι επισκέψεις του Αντώνη Σαμαρά στην περιφέρεια θα έχουν ένα και μόνο χαρακτηριστικό όπως έλεγε κορυφαίος κυβερνητικός παράγοντας. «Επαφή με τους πολίτες» και εξηγούσε με νόημα ότι αυτό που ζήτησε ο Σαμαράς από τους υποψήφιους ευρωβουλευτές και τοπικούς άρχοντες , θα το κάνει και ο ίδιος .Θα προσπαθήσει δηλαδή να εξηγήσει στους πολίτες τι σημαίνει σταδιακή έξοδος από την κρίση και πως θα έρθει η ανάπτυξη και η μείωση της ανεργίας .

Το επικοινωνιακό επιτελείο της κυβέρνησης γνωρίζει πολύ καλά ότι οι εξορμήσεις αυτές δεν είναι εύκολές. Και αυτό γιατί μπορεί οι πολίτες να εμπιστεύονται τον Αντώνη Σαμαρά δεν παύει όμως να είναι ο ίδιος άνθρωπος που τα τελευταία χρόνια έχει επιβάλλει υψηλή φορολογία και έχει μειώσει δραστικά την καταναλωτική τους δύναμη. Άρα τα παράπονα τους κόσμου έχουν κοινό και έναν αποδέκτη. Τον ίδιο τον πρωθυπουργό .

Οι περιοδείες του πρωθυπουργού που δεν θα είναι απαραίτητα σε μεγάλα αστικά κέντρα θα ξεκινήσουν ή από την Πελοπόννησο ή από την Βόρεια Ελλάδα. Στην Πελοπόννησο η ΝΔ θέλει να κερδίσει την περιφέρεια στηρίζοντας εκεί την υποψηφιότητα Τατούλη η οποία έχει προκαλέσει αρκετές γκρίνιες στο εσωτερικό του κόμματος ενώ στην Βόρεια Ελλάδα και ιδιαίτερα στην Κεντρική Μακεδονία υπάρχει η διπλή υποψηφιότητα Ιωαννίδη Τζιτζικώστα που προκαλεί έντονους πονοκεφάλους .Δεδομένη θα πρέπει να θεωρείται μία επίσκεψη του πρωθυπουργού στην περιφέρεια Ηπείρου καθώς όλοι γνωρίζουν ότι η περιοχή αυτή είναι από τις φτωχότερες στην Ευρώπη και με τα μεγαλύτερα ποσοστά ανεργίας . 

Με γνώμονα τις τελευταίες εξελίξεις στον αγροτικό τομέα και ιδιαίτερα στο ζήτημα του γάλακτος το επικοινωνιακό επιτελείο σχεδιάζει και μια επίσκεψη Σαμαρά στον Θεσσαλικό κάμπο που παραδοσιακά αποτελεί σημαντική δεξαμενή ψήφων για την ΝΔ . 

«Η μάχη των ευρωεκλογών δεν είναι εύκολη» έλεγε άνθρωπος που συνομιλεί με τον Αντώνη Σαμαρά... και δεν κερδίζεται από τα γραφεία, συμπλήρωνε κατηγορηματικά...