«Κάθε θαύμα τρεις ημέρες, έτσι και οι πανηγυρισμοί για τα αποτελέσματα της Συνόδου Κορυφής τελείωσαν και τώρα η κυβέρνηση και ο πρωθυπουργός βρίσκεται αντιμέτωπος με τη σκληρή πραγματικότητα και δεν μπορεί για πολύ ακόμα να κρύβεται», δήλωσε σήμερα ο πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ Α. Τσίπρας.

Πρόσθεσε ακόμη ότι η κυβέρνηση πρέπει να εξηγήσει πού θα βρει 25 δισ μέχρι το 2015 και τι νέα μέτρα προτίθεται να πάρει σε βάρος του ελληνικού λαού.

Ο κ. Τσίπρας κατηγόρησε επίσης την κυβέρνηση λέγοντας ότι μπορεί τώρα να στενοχωριέται που μας υποβαθμίζουν οι οίκοι αξιολόγησης, όμως όλα αυτά τα χρόνια είχε αναδείξει τις αγορές ως υπέρτατο κριτή της πολιτικής του. Και τώρα, σημείωσε, δεν δικαιούται να διαμαρτύρεται, γιατί στο όνομα των αγορών φτώχυνε τον ελληνικό λαό και προτίθεται να τον φτωχύνει ακόμα περισσότερο.

Η λύση είναι να γυρίσουμε την πλάτη στις αγορές, να τις παρακάμψουμε, να γυρίσουμε την πλάτη στο μνημόνιο και σ' αυτή την πολιτική που μας οδηγεί με ταχύτητα στη χρεοκοπία, κατέληξε στη δήλωσή του ο επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ.