Για πλήρη αποδόμηση του κυβερνητικού «success story» κάνει λόγο ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής και υπεύθυνος Οικονομικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιός, με αφορμή τη δημοσιοποίηση της έκθεσης αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας από την τρόικα.

Σύμφωνα με τον κ. Μηλιό «οι ωμές απαιτήσεις των εκπροσώπων της τρόικας, όπως αποτυπώνονται στην έκθεση αξιολόγησης της ελληνικής οικονομίας, δεν αφήνουν κανένα περιθώριο αμφισβήτησης για το τι προετοιμάζουν για την χώρα μας από το φθινόπωρο, αν βεβαίως εκλεγούν οι δικομματικοί συνέταιροι τους».

Όπως επισημαίνει από την έκθεση προκύπτουν με σαφήνεια οι νέες απαιτήσεις τους για:
1) Ακόμη μεγαλύτερη ελευθερία στις ομαδικές απολύσεις.
2) Νέα μείωση του εργατικού κόστους στην βιομηχανία.
3) Νέες αλλαγές στο ασφαλιστικό σύστημα σε βάρος των ασφαλισμένων.
Όμως ακόμη και οι εκπρόσωποι της τρόϊκας διαπιστώνουν ότι «η δυναμική του ελληνικού χρέους έχει επιδεινωθεί ενώ η χώρα εξακολουθεί να βασίζεται στους διεθνείς δανειστές για να καλύψει  τις χρηματοδοτικές της ανάγκες». 

«Αυτή η διαπίστωση αποδομεί πλήρως τo κυβερνητικό «success story». Για τους πολίτες της χώρας μας η έκθεση αυτή πρέπει να είναι η μεγαλύτερη απόδειξη για την επιτακτική ανάγκη στις 18 και 25 Μαίου να ψηφίσουμε ΣΥΡΙΖΑ, προκειμένου στις 26 να φύγει η δικομματική κυβέρνηση των Σαμαρά-Βενιζέλου» καταλήγει ο υποψήφιος ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ.