Το βιβλίο του «Για ένα νέο Πολιτικό Σύστημα» παρουσίασε στη Ρόδο Ο  Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων Γ. Σούρλας.

«Οι προσεχείς αυτοδιοικητικές και ευρωεκλογές θέτουν κομματικούς οργανισμούς, υποψηφίους και πολίτες  ενώπιων ιστορικών ευθυνών.
Οι εκλογές αυτές πρέπει να αποτελέσουν την αφετηρία για την οικοδόμηση ενός νέου πολιτικού συστήματος, με κέντρο αναφοράς τον ενεργό πολίτη, τον υπεύθυνο πολιτικό και κόμματα αρχών», τόνισε ο κ.Σούρλας.

«Με πολιτικούς – πρότυπα, που ανταποκρίνονται στην αρχή «του άρχειν δια του παραδείγματος», που υποτάσσουν το ατομικό συμφέρον στο συλλογικό, της κοινωνίας και του έθνους και δεν ενδίδουν σε οργανωμένα οικονομικά και άλλα συμφέροντα.
Με όσους είναι αποφασισμένοι να μην σκύψουν, για να ανέβουν στην εξουσία, και να μην λυγίσουν, για να κρατηθούν στην εξουσία· που έχουν συνειδητοποιήσει ότι απαιτείται δύναμη σύγκρουσης με τις δυνάμεις που συντηρούν και αναπαράγουν το πρόβλημα· που είναι έτοιμοι να συγκρουστούν με το κατεστημένο, τις αθλιότητες, τις αδικίες της διαφθοράς και της διαπλοκής.Αυτούς οφείλουν να στηρίξουν οι πολίτες, να γίνουν σύμμαχοι τους στην προσπάθεια για  διαφάνεια, που είναι η "αντιβίωση" κατά της διαφθοράς», πρόσθεσε και κατέληξε:

«Η αναγέννηση του πολιτικού συστήματος εντάσσεται στις  προτεραιότητες του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά και οφείλουμε όλοι να συμβάλλουμε στην προσπάθεια αυτή».