Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Συνεχίζονται οι αναταράξεις στον ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τα μειονοτικά θέματα, παρά την εντολή που έχει δοθεί από την ηγεσία να σταματήσει η εσωκομματική συζήτηση για  τα ζητήματα αυτά, προκειμένου να αλλάξει η ατζέντα, καθώς αυτή δεν ευνοεί καθόλου την Κουμουνδούρου. Υπάρχουν μάλιστα ενδείξεις ότι η υπόθεση αυτή τους στοιχίζει πολιτικά. 

Το νέο επεισόδιο αφορούσε στον συνταγματολόγο Ηλία Νικολόπουλο, ο οποίος τους ξεκαθάρισε ότι εάν οι απόψεις Χριστόπουλου για τη μειονότητα είναι και θέσεις του  ΣΥΡΙΖΑ, αυτός δεν μπορεί να συμμετάσχει στο ευρωψηφοδέλτιο. Η ηγεσία του κόμματος, λέγεται ότι τον καθησύχασε και τελικά ο Ηλίας Νικολόπουλος ήρε τις επιφυλάξεις του. 

Έντονο παρασκήνιο υπήρξε και σχετικά με την υποψηφιότητα του σκιτσογράφου Στάθη Σταυρόπουλου, τον οποίο ο Αλέξης Τσίπρας παρακάλεσε πριν δύο μέρες να μπει στο ευρωψηφοδέλτιο. Το σκεπτικό ήταν ότι η υποψηφιότητα του Στάθη που είναι δημοφιλής στην πατριωτική αριστερά θα λειτουργούσε ως αντίβαρο στο Δημήτρη Χριστόπουλο που την απομακρύνει.

Ο Στάθης μετά από πολύ πίεση φάνηκε να κάμπτεται, αλλά τελικά ο Τσίπρας ανακοίνωσε τον Γλέζο! Κανείς δεν ξέρει τι ακριβώς μεσολάβησε, αλλά το σίγουρο είναι ότι η ομάδα των υποστηρικτών του Χριστόπουλου αντέδρασε, θεωρώντας πολύ υπερπατριώτη τον Στάθη. Η πρόταση στον Στάθη επανήλθε λένε οι πληροφορίες, αλλά εκείνος δεν δέχτηκε να το ξανασυζητήσει αυτή τη φορά. 

Στο εσωτερικό του ΣΥΡΙΖΑ έχει ανοίξει μεγάλη διαμάχη σχετικά με τα εθνικά. Στελέχη του παλιού Συνασπισμού (Μηλιός, Φίλης κ.α) κατηγορούν τους πασοκογενείς ως εθνικιστές. Οι πασοκογενείς τους κατηγορούν ως εθνομηδενιστές και η ηγεσία θέλει να βάλει τα εθνικά γρήγορα κάτω από το χαλί, καθώς δεν θέλει να πάρει θέση. Το πάνω χέρι για την ώρα φαίνεται πως έχουν τα παλιά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ.