Στοίχημα των εκλογών είναι να διαφυλαχθεί η κυβερνητική σταθερότητα, υπογραμμίζει σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Έθνος της Κυριακής ο Ευάγγελος Βενιζέλος.

Τονίζει ότι στις εκλογές θα πρέπει να διαφυλαχθεί και «η ολοκλήρωση της μόνης εθνικής στρατηγικής που υπάρχει και αποδίδει πλέον καρπούς» καθώς, όπως προσθέτει: «βαδίζουμε στην έξοδο από την κρίση και το μνημόνιο». Ο κ. Βενιζέλος διαμηνύει: «Η κυβέρνηση δεν θα πρέπει να θεωρείται απλά μια κυβέρνηση συνεργασίας ΝΔ-ΠΑΣΟΚ. Μετά τις 25 Μαΐου θέλουμε η κυβέρνηση να εκφράζει όλες τις δημιουργικές δυνάμεις του τόπου».

Ο κ. Βενιζέλος επισημαίνει επίσης ότι «έχουμε διαμορφώσει τις προϋποθέσεις να προχωρήσουμε κανονικά χωρίς νέο δάνειο και νέο μνημόνιο. Χωρίς τρόικα». Σημειώνει ωστόσο ότι, όπως όλες οι χώρες της ευρωζώνης, θα έχει και η Ελλάδα αυστηρές υποχρεώσεις και θα υπάγεται σε πολυμερή εποπτεία.

Υπογραμμίζει, δε, ότι η ενίσχυση του προοδευτικού πόλου μέσα στο πλαίσιο της κυβερνητικής σταθερότητας έχει ιδιαίτερη σημασία και εκτιμά ότι η δημοκρατική παράταξη έχει και ρίζες και αντοχή, προσθέτοντας πως «θα έχει εντυπωσιακή παρουσία στους δήμους και στις περιφέρειες και θα υπερβεί κάθε δημοσκοπική πρόβλεψη στις ευρωεκλογές».

Για τα περί «κουρέματος» του χρέους υπογραμμίζει: «Το να ζητάμε εμείς από το φινλανδικό, το ολλανδικό, το κυπριακό ή το ιρλανδικό κοινοβούλιο, κούρεμα, δηλαδή να αναλάβουν αυτοί στο δικό τους έλλειμμα και χρέος το δικό μας χρέος είναι πρώτον, πολιτικά μάταιο και δεύτερον, αρνητικό για την Ελλάδα...». 

Πάντως, επισημαίνει: «Χρειαζόμαστε βεβαίως παραμετρικές αλλαγές στα επιτόκια και τις λήξεις, ιδίως μετά την περίοδο χάριτος. Αλλά αυτό είναι εύκολο να γίνει και θα γίνει. Αυτό δεν αρέσει σε ορισμένους κύκλους του ΔΝΤ και στην ελληνική "αντιμνημονιακή" αντιπολίτευση που τρέμει μήπως βγει η χώρα από την κρίση και το μνημόνιο, γιατί χάνει το πολιτικό της "ψωμί"».