Κριτική κατά του ΣΥΡΙΖΑ και των θέσεων που θα εκπροσωπήσει στην Ευρωβουλή  ασκεί με ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας Άννα Ασημακοπούλου υποστηρίζοντας ότι αυτές είναι αντίθετες στα εθνικά μας συμφέροντα.

Η κ. Ασημακοπούλου σε  ανακοίνωσή της κάνει αναφορά στον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Στέλιο Κούλογλου, ο οποίος σε συνέντευξή του σε ΜΜΕ των Σκοπίων και ειδικότερα στο  www.independent.mk με ημερομηνία 26 Μαρτίου 2014 μεταξύ άλλων λέει «σας αποκαλώ Μακεδονία – με το όνομά σας» και  «το όνομα (Μακεδονία) είναι γελοία διαφορά που δημιούργησε ο Σαμαράς».

Επίσης, η κ. Ασημακοπούλου καταφέρεται και κατά του υποψήφιου ευρωβουλευτή Δ. Χριστόπουλο, καθώς όπως η ίδια λέει, ο κ. Χριστόπουλος ζητάει σήμερα (σε δηλώσεις του στο ΒΗΜΑ) να αποκαλούνται ως «τουρκικά» τα σωματεία της μειονότητας στην Θράκη.

«Είναι θλιβερό, ένα Ελληνικό κόμμα να υποστηρίζει θέσεις, τόσο  βλαπτικές για την εξωτερική πολιτική της χώρας…» καταλήγει η ανακοίνωση της εκπροσώπου Τύπου της Νέας Δημοκρατίας.