Γράφει ο Ιωάννης Μαρτέλλος 

«Που το πάει η Ντόρα;» είναι ένα από τα ερωτήματα των τελευταίων ημερών στη Νέα Δημοκρατία για τις συνεχείς παρεμβάσεις της. Η πολιτική βόμβα όμως που έριξε η Ντόρα Μπακογιάννη το πρωί του περασμένου Σαββάτου λέγοντας ότι η ΝΔ είναι ένα μικρό κόμμα, προκάλεσε ρήγμα στο Μέγαρο Μαξίμου. 

Στο πρωθυπουργικό γραφείο η παρέμβαση της Ντόρας Μπακογιάννη έδωσε λαβή για ποικίλα σχόλια και ερμηνείες και ο εκνευρισμός ήταν εντονότατος, αφού η ΝΔ στην τελική ευθεία των εκλογών δίνει την αίσθηση ενός κόμματος με μείζονα εσωτερικά προβλήματα. 

Ο Αντώνης Σαμαράς δεν πιστεύει ότι απειλείται από την Ντόρα Μπακογιάννη, αλλά τον ενόχλησε πάρα πολύ η παρέμβασή της, ενώ κεντρικά στελέχη της ΝΔ που θεωρούνται «σαμαροφύλακες» έλεγαν ότι ήταν κτύπημα κάτω από τη ζώνη. 

Η κίνηση της Μπακογιάννη αν και ξάφνιασε πολλούς, ήταν μια ξεκάθαρη προειδοποίηση για το σύστημα του Μεγάρου Μαξίμου, όπου ορισμένοι στενοί συνεργάτες του Πρωθυπουργού δεν θέλουν να βλέπουν… 

Η ίδια το ξέρει, όπως φαίνεται να έχει πληροφορηθεί τον πόλεμο που της κάνουν τα συγκεκριμένα πρόσωπα για να μην επιλεγεί τελικά από την ελληνική κυβέρνηση για τη θέση της κοινοτικής επιτρόπου, παραλαμβάνοντας τη σκυτάλη από τη Μαρία Δαμανάκη. 

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες φέρεται να έχει χάσει οριστικά το τραίνο για την ευρωπαϊκή επιτροπή και λόγω αυτής της εξέλιξης εξηγείται η επιλογή της, αν και σε διάφορα γραφεία, οικονομικά και πολιτικά, συζητούνται πολλά για την 26η Μαϊου και ειδικά εάν χάσει η ΝΔ από το ΣΥΡΙΖΑ και αποδυναμωθεί και άλλο το ΠΑΣΟΚ, έστω και με τις χαμηλές εκλογικές πτήσεις της Ελιάς-Δημοκρατική Παράταξη.

Η Μπακογιάννη είναι ένα αμιγώς πολιτικό ον και δεν υπήρχε περίπτωση να αφήσει τίποτα στην τύχη, ειδικά εάν αυτό την αφορά και θεωρεί ότι προσβάλλεται. Γι’ αυτό και δεν προκάλεσε έκπληξη σε όσους την γνωρίζουν το χρονικό σημείο της παρέμβασης που αποτελεί και ευθεία πρόκληση προς τον ίδιο τον Αντώνη Σαμαρά. 

Μπορεί η ίδια να προσπάθησε να χαμηλώσει τους τόνους, αλλά είναι σαφές και προκύπτει από το ρεπορτάζ ότι σε περίπτωση ήττας της ΝΔ με διαφορά από το ΣΥΡΙΖΑ, θα θέσει αρκετά ζητήματα για το κόμμα και την ηγεσία. 

Θα θέσει θέμα αρχηγίας; Κανείς δεν μπορεί να το πει με βεβαιότητα, αν και είναι σχεδόν αδύνατο να το πράξει η ίδια, αλλά το μόνο σίγουρο είναι ότι η οικογένεια έχει μπει σε μια τροχιά φθοράς του Αντώνη Σαμαρά, στον οποίο προ ημερών αναφέρθηκε και ο Κωνσταντίνος Μητσοτάκης, λέγοντας ότι δεν τον έχει ποτέ συγχωρήσει για την πτώση της κυβέρνησής του, το 1993.