Επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ, τον οποίο κατηγόρησε «προσπαθεί να γίνει το νέο ΠΑΣΟΚ» ενώ ταυτόχρονα αποφεύγει να απαντήσει στο ερώτημα για τη θέση της Ελλάδας έναντι της Ευρωπαϊκής Ένωσης, εξαπέλυσε, μέσω του ΣΚΑΪ, ο γενικός γραμματέας του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας.

«Εμείς πιστεύουμε πως δεν διορθώνεται ο ΣΥΡΙΖΑ», σημείωσε ο κ. Κουτσούμπας, προσθέτοντας πως ο ΣΥΡΙΖΑ «παίρνει όλο το διεφθαρμένο και σάπιο ΠΑΣΟΚ» χωρίς να υιοθετεί καν τα «καλά συνθήματα του παλιού ΠΑΣΟΚ».

Τόνισε παράλληλα πως ακόμα και οι προτάσεις της Αριστερής Πλατφόρμας του Παναγιώτη Λαφαζάνη για το ευρώ είναι «εντός των τειχών» και δε συνιστούν «αριστερή πρόταση» αναφορικά με τη θέση της Ελλάδας στην Ευρώπη.

Στρέφοντας το βλέμμα του στο φαινόμενο σχηματισμού νέων κομμάτων και την είσοδο μη πολιτικών προσώπων στον πολιτικό στίβο, ο κ. Κουτσούμπας εκτίμησε πως οι νέοι σχηματισμοί δείχνουν να «κινούνται στην ίδια πλευρά του ποταμού» και να τάσσονται «με τα μεγάλα συμφέροντα».

Αναφερόμενος συγκεκριμένα στο Ποτάμι, σχολίασε πως η «ανανέωση της πολιτικής δεν γίνεται με ιλουστρασιόν περιτυλίγματα από τηλεοπτικούς αστέρες».

Τέλος, κάλεσε τους ψηφοφόρους να μην ακολουθήσουν το «δίλημμα» μεταξύ Νέας Δημοκρατίας και ΣΥΡΙΖΑ.