Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Την ώρα που ο Γιώργος Παπανδρέου έκανε θριαμβευτική είσοδο στα Ανώγεια της Κρήτης, από την Ήπειρο όπου βρισκόταν ο Ευάγγελος Βενιζέλος ζητούσε λεπτομέρειες για το εάν επρόκειτο για μία αυθόρμητη υποδοχή ή εάν οργανώθηκε από τοπικά στελέχη του κινήματος. 

Οι πληροφορίες που συνέλεξε ήταν συγκεχυμένες γι' αυτό και αποφάσισε να διατηρήσει την ψυχραιμία του και να αποφύγει οποιαδήποτε αναφορά για τον Παπανδρέου ικανή να αναζωπυρώσει την ένταση που μαίνεται στις προσωπικές τους σχέσεις. 

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος προτίμησε να κρατήσει χαμηλούς τόνους, κάτι που δεν έγινε τυχαία, καθώς σχεδόν το σύνολο των συνεργατών του τις προηγούμενες ημέρες τον είχε συμβουλεύσει να μην πέσει στην... παγίδα της συντήρησης οποιουδήποτε θέματος σχετίζεται με τον πρώην πρωθυπουργό. 

Το επίμαχο θέμα βεβαίως επικεντρώνεται στην σημερινή κοινή εμφάνιση του κ. Παπανδρέου με τον Φώτη Κουβέλη στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαριλένας Κοππά. 

«Δεν έχω να πω τίποτα, άλλωστε τι μπορώ να πω; Δεν έχω να πω τίποτα και δεν μπορώ και να πω τίποτα» είπε με προμελετημένη αυτοσυγκράτηση ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ

Είναι γεγονός πως μέχρι τις ευρωεκλογές η ηγεσία του ΠΑΣΟΚ έχει αποφασίσει να δώσει τροφή στο "σίριαλ" με τον πρώην πρωθυπουργό. Όπως επίσης δεν πέρασε ασχολίαστο στην Χαριλάου Τρικούπη πως ο κ. Βενιζέλος προβληματίστηκε περισσότερο από αυτές τις... τυχαίες περιοδείες του Γ. Παπανδρέου σε σταθμούς-σύμβολα για το ΠΑΣΟΚ απ' ότι για την παρουσία του στο βιβλίο της Μαριλένας Κοππά. 

Και αυτό που είναι σχεδόν σίγουρο είναι ότι ο προβληματισμός αυτός θα ενταθεί κι ενδεχομένως να προσλάβει και στοιχεία αγωνίας εάν ο κ. Παπανδρέου συνεχίσει την... πορεία προς τον λαό με δειλές αλλά πυκνές επισκέψεις του σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας.