Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης 

Στον ΣΥΡΙΖΑ αργούν  αλλά μαθαίνουν...Στα άκρα αναμένεται να φτάσει η πόλωση ανάμεσα στην ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ όσο πλησιάζουν οι ευρωεκλογές  αφού το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έχει αποφασίσει να μην αφήσει αναπάντητη καμία πρόκληση ή επίθεση της κυβέρνησης αξιοποιώντας  διαφοροποιήσεις ή διαφωνίες στελεχών της ΝΔ. Δηλαδή να κάνει αυτό που μέχρι σήμερα έκανε η ΝΔ. 

Χαρακτηριστικό δείγμα των όσων θα ακολουθήσουν τις επόμενες ημέρες ήταν η προβολή της παλαιότερης δήλωσης του υποψήφιου Ευρωβουλευτή της ΝΔ Γιώργου Κύρτσου όπου σε δήλωση του είχε ισχυριστεί ότι δεν υπάρχει πλεόνασμα. 

Χθες λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ επανήλθε εκμεταλλευόμενος τις δηλώσεις της Ντόρας Μπακογιάννη ότι η ΝΔ είναι πλέον μικρό κόμμα λέγοντας   «Είναι έκδηλος ο πανικός του κ. Σαμαρά, καθώς με ψέματα και φτηνούς αντιπερισπασμούς προσπαθεί να περισώσει ότι μπορεί, αλλά απ’ ότι φαίνεται δεν πείθει ούτε την κ. Μπακογιάννη η οποία του επισημαίνει ότι πλέον η ΝΔ είναι ένα μικρό κόμμα ανέφερε σε ανακοίνωση το Γραφείο Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ. Η ώρα της κρίσης, όμως, πλησιάζει και ο λαός δεν θα επιτρέψει να συνεχιστεί η καταστροφική πολιτική για την κοινωνία και τη χώρα.» 

Την  ίδια στιγμή τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ επιμένουν ότι αμέσως μετά τις ευρωεκλογές θα υπάρξει νέο μνημόνιο και παραπέμπουν στις δημοσιογραφικές πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας το Σαββατοκύριακο. 

 «Ο Σαμαράς έχει δεσμευτεί να πάρει μέτρα για τους φόρους, το ασφαλιστικό, τις απολύσεις και την περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων στον δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα, τις ιδιωτικοποιήσεις στην ενέργεια, τα λιμάνια, τα αεροδρόμια, τον σιδηρόδρομο και το νερό έλεγαν οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα  και πρόσθεταν. Η έκθεση της Κομισιόν  αφήνει ξεκάθαρα να φανεί ότι θα υπάρξει  ένα πακέτο 20 δισ. ευρώ ως το 2017, που θα γίνει πιο συγκεκριμένο μετά τις ευρωεκλογές.» 

Το στοίχημα των στελεχών της Κουμουνδούρου είναι να μπορέσουν να πείσουν για τα επιχειρήματα τους ελληνες ψηφοφόρους πριν αυτοί φτάσουν στην κάλπη. Έτσι την επόμενη Τρίτη το βράδυ και αφού ο Αλέξης Τσίπρας ανακοινώσει και επίσημα τους υποψήφιους Ευρωβουλευτές αναμένεται να υπάρξει προσκλητήριο προς όλα τα στελέχη , τις τάσεις και τις συνιστώσες να σταματήσουν την γκρίνια και την εσωστρέφεια αφού οι μέρες είναι μετρημένες. «Πρέπει να αφήσουμε πίσω τα λάθη μας και να κοιτάξουμε μπροστά έλεγε στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα. Αλλιώς η κοινωνία δεν θα μας συγχωρέσει ποτέ ότι αναλωθήκαμε σε δευτερεύοντα θέματα και εσωκομματικές ισορροπίες.»