Με τρεις δόκιμους συμμετείχε το Πολεμικό Ναυτικό στον ετήσιο ιστιοπλοϊκό αγώνα «Ναυτοσύνη», που πραγματοποιήθηκε στον όρμο του Φαλήρου προχτές το Σαββάτο. Το παρών στην εκδήλωση έδωσε και ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης.

Ο εν λόγω ιστιοπλοϊκός αγώνας, που διοργανώθηκε από το Ναυτικό Μουσείο της Ελλάδος σε συνεργασία με τους Ναυτικούς Ομίλους Ελλάδος και Παλαιού Φαλήρου καθώς και με το Σύλλογο Ελληνική κλάση Dragon, φέτος διεξήχθη προς τιμήν του Πολεμικού Ναυτικού και σε αυτόν συμμετείχαν και τρεις Ναυτικοί Δόκιμοι. Μιλώντας ο αρχηγός ΓΕΝ έδωσε συγχαρητήρια στους διοργανωτές και επιβράβευσε την καθιέρωση ενός αγώνα με θέμα τη «Ναυτοσύνη». Μάλιστα χαρακτήρισε τη «ναυτοσύνη» όχι απλά μία τέχνη αλλά τρόπο ζωής.

Τέλος ο αρχηγός ΓΕΝ υπογράμμισε ότι η συμμετοχή των τριών αυτών σπουδαστών από τη σχολή των Ναυτικών Δοκίμων συμβολίζει έμπρακτα τη διαχρονική σημασία που προσδίδει το Πολεμικό Ναυτικό στο ναυταθλητισμό και ιδιαίτερα στην ιστιοπλοΐα. Ο Ευάγγελος Αποστολάκης διαβεβαίωσε ότι το Πολεμικό Ναυτικό είναι ισχυρό και το ανθρώπινο δυναμικό του αποτελεί πολλαπλασιαστή ισχύος.

 

TAGS