Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε ο αντιπροέδρος της ΕΝΩΣΗΣ για την Πατρίδα και τον Λαό Νίκος Νικολόπουλος, κατά την διάρκεια της κοινής συνέντευξης τύπου με τον Π. Ψωμιάδη και τους υποψηφίους ευρωβουλευτές Αν.Μανωλοπούλου Νικολόπουλου και Ι. Στεφανουδάκη.

«Το κατασκευασμένο του ψεύτικου success story και του πλεονάσματος, που προπαγανδίζει η κυβέρνηση για να αρπάξει ψήφους καταρρέει από την σκληρή πραγματικότητα και από τις αποκαλυπτικές εκθέσεις ξένων και ανεξάρτητων πηγών -eurostat, ξένα ΜΜΕ- που δεν υπακούουν σε συμφέροντα και κομματικές σκοπιμότητες» ανέφερε ο κ. Νικολόπουλος. 

«Το πλεόνασμα έγινε κακόγουστο αστείο. «Άνθρακας» ο θησαυρός.  Αντίθετα οι αυτοκτονίες αυξάνονται, οι άστεγοι πολλαπλασιάζονται και η δυστυχία ξεχειλίζει.  Η σιωπή και η ανοχή γίνονται ενοχή και σηματοδοτεί εξέγερση. Στις 25 Μαΐου ο λαός θα εκφράσει την διαμαρτυρία του, θα τιμωρήσει όσους τον ξεγέλασαν και θα ανταποδώσει τις προσβολές, θα σμπαραλιάσει το μνημόνιο και θα τιμωρήσει τους προσκυνημένους μνημονευτές» ανέφερε και πρόσθεσε ότι «οι ξένοι δυνάστες -δανειστές κατακτητές μαζί και οι Σαμαράς- Βενιζέλος όπως και οι δοσίλογοι συνεργάτες τους θα εισπράξουν την εκδίκηση του λαού».

Όπως είπε ο κ. Νικολόπουλος «και στην Κρήτη τρεις μέρες τώρα που περιοδεύουμε, διαπιστώσαμε ότι τώρα που έφτασε η ώρα της τελικής αναμέτρησης όλα δείχνουν, ότι η συντριβή που θα υποστεί το «δίδυμο της συμφοράς» Σαμαρά – Βενιζέλου θα ξεπεράσει και τις πλέον απαισιόδοξες προβλέψεις. Ο Αρμαγεδδών των νέων φορολογικών μέτρων που έρχεται, θα εμφανιστεί αμέσως μετά τις εκλογές, σε βάρος εκατομμυρίων συνταξιούχων, εργαζομένων και αυτοαπασχολούμενων και δεν θα έχει προηγούμενο. 
Πρώτο και καλύτερο θα έρθει το εκκαθαριστικό του νέου τέλους ακινήτων. Δια χειρός Χ. Θεοχάρη φτάνει το προκατασχετήριο σε 900 χιλιάδες ιδιοκτήτες ακινήτων που νόμιζαν πως είχαν «δικό τους ακίνητο» αφού η αναστολή έγινε λόγω των εκλογών».  

Παράλληλα τόνισε ότι ακολουθούν αυξήσεις παντού. 

«Αυξήσεις στα καύσιμα, τα ποτά τα τσιγάρα, τους φάρους εισοδήματος κληρονομιών και γονικών παροχών. 
Πρόκειται μόνο λίγα από τα εισπρακτικά μέτρα που για ευνόητους λόγους εκλογικής σκοπιμότητας μετατέθηκαν. Ήρθαμε να ενώσουμε και να αθροίσουμε δυνάμεις. Ήρθαμε να καλέσουμε τους πατριώτες να δώσουν ψήφο ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ των κατοχικών δυνάμεων. Σαν χτες μπήκαν στην Αθήνα οι Γερμανοί. Διαλέξαμε να είμαστε στην «λεβεντογέννα» Κρήτη αυτή την ημέρα. Την Κρήτη της αντίστασης…. Ήρθαμε να σηκώσουμε το μπαϊράκι της εθνικής αξιοπρέπειας εδώ που από τα κόκκαλα βγαλμένη είναι η λευτεριά και η περηφάνια των Ελλήνων τα ιερά στην Μάχη της Κρήτης» ανέφερε. 

Μάλιστα ο κ. Νικολόπουλος «αποκάλυψε» και έναπεριστατικό που του συνέβη όταν σε έναν τοπικό τηλεοπτικό σταθμό μία καλοβαλμένη κυρία του είπε: «Σας είχα παρεξηγήσει…. Όταν είχατε παραιτηθεί δεν σας πίστευα, ότι σας ζητούσαν να κόψετε μέχρι και τα φάρμακα και τις αναπηρικές συντάξεις, εκτός από τους μισθούς και τις συντάξεις. Σήμερα σας ζητώ συγνώμη!!» 

«Ε. λοιπόν ήρθαμε να «βαρέσουμε την καμπάνα» να χτυπήσουμε τον συναγερμό…. Τα χειρότερα τώρα έρχονται…. Προσωπικά ήρθα και για τους περήφανους ψηφοφόρους της κοινωνικής Ν.Δ. Να τους πω πως δεν προδίδουν την Ν.Δ., τους προδότες και τους δοσίλογους, τους συνοδοιπόρους του Βενιζέλου και των κλεπτοκρατών ΤΙΜΩΡΟΥΝ την Πατρίδα και τον Λαό. Την οικογένεια και την πίστη υπερασπίζονται. Τέλος το δικαίωμα τους με το δημοκρατικό τρόπο να φέρουν την ΑΝΑΤΡΟΠΗ των προσκυνημένων.  
Να οπλίσουμε το δημοκρατικό μας όπλο της ψήφου και με τις «μπαλωθιές των ψήφων να τους διώξουμε, νε τους πούμε «άει σιχτίρ». Μέχρις εδώ. Θέλουμε να ζήσουμε» κατέληξε ο κ. Νικολόπουλος.