Μνημόσυνο πραγματοποιήθηκε χτες το πρωί για το πλήρωμα του αντιτορπιλικό «ΨΑΡΑ» που μαχόμενο, την Κυριακή του Πάσχα στις 20 Απριλίου του 1941, στο κόλπο των Μεγάρων βυθίστηκε μετά την επίθεση που δέχτηκε από Γερμανικά βομβαρδιστικά που είχε ως τραγικό επίλογο το θάνατο των 37 ανδρών του.

Στην εκδήλωση μνήμης παραβρέθηκε και ο αρχηγός ΓΕΝ αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης που έριξε στεφάνι στον υγρό τάφο των Ελλήνων ηρώων. «Σήμερα τιμούμε τους ήρωες αυτούς και στο πρόσωπο αυτών όλους εκείνους που πάλεψαν για να απολαμβάνουμε εμείς σήμερα τα ιδανικά της ελευθερίας.

Το πλήρωμά του «Ψαρά» είχε βυθίσει, πριν τη θανατηφόρο επίθεση που δέχτηκε από τους Γερμανούς, ένα εχθρικό υποβρύχιο και είχε προκαλέσεις σοβαρές ζημιές σε ένα άλλο» τόνισε ο αρχηγός ΓΕΝ και πρόσθεσε: «η εξυπηρέτηση των εθνικών συμφερόντων επιβάλλει τη δραστηριοποίηση του Πολεμικού Ναυτικού σε όλες τις ελληνικές θάλασσες και στην ανατολική Μεσόγειο».

Ο αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης υποσχέθηκε ότι το Ελληνικό Πολεμικό Ναυτικό να έχει πρωταγωνιστικό ρόλο στο Αιγαίο με ισχυρή παρουσία.
 

TAGS