Τους τρεις βασικούς άξονες του Προγράμματος του Συνδυασμού του «ΑΤΤΙΚΗ - Γιάννης Σγουρός - Μόνο με Έργο» παρουσίασε ο Υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιάννης Σγουρός, σε εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στο Μουσείο Μπενάκη.

Όπως είπε ο κ. Σγουρός:

«Οι προτεραιότητές μας για τη νέα πενταετία είναι συγκεκριμένες: 
1) Να συμβάλουμε στην καταπολέμηση της ανεργίας που έχει φτάσει σε τραγικά επίπεδα. Θα το πετύχουμε με συγκεκριμένες δράσεις, πλήρως κοστολογημένες και με εξασφαλισμένους πόρους. 
2) Η μάχη κατά της φτώχειας και του κοινωνικού αποκλεισμού. Με το νέο ΕΣΠΑ 2014-2020, θα έχουμε τη δυνατότητα για πρώτη φορά, να ασκήσουμε κοινωνική πολιτική αφού έχουμε εξασφαλίσει 300 εκ. ευρώ. Παράλληλα, θα συνεχίσουμε τα έργα κοινωνικών υποδομών σε όλους τους Δήμους της Αττικής. 
3) Η ολοκλήρωση όλων των μεγάλων έργων υποδομής που έχει ανάγκη η Αττική για τα στερεά και τα υγρά απόβλητα. Υποδομές που καρκινοβατούσαν για 30 χρόνια, εμείς τις ξεκινήσαμε και την επόμενη πενταετία θα ολοκληρωθούν, είτε το πιστεύουν κάποιοι είτε όχι.  
Το σύνολο των πόρων που θα διατεθούν στην Περιφέρεια Αττικής τα επόμενα 5 χρόνια φτάνει τα 4 δις 188 εκατ. ευρώ».

Παράλληλα, ο κ. Σγουρός, αναφερόμενους στους ανθυποψηφίους του και την κριτική που του ασκούν, τόνισε: 
«Εμείς δεν είμαστε περαστικοί από την Αυτοδιοίκηση. Εμείς δεν κάνουμε αγγαρεία. Τα προβλήματα της Αττικής δεν τα μάθαμε σε εντατικό φροντιστήριο 30 ημερών. Δεν ανακαλύψαμε τώρα την Αττική».