«Θα αποδείξουμε και πάλι ότι το ΠΑΣΟΚ είναι εφτάψυχο» σχολιάζει σε δήλωσή του ο βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Απόστολος Κακλαμάνης, αναφορικά με την παρουσία του Γιώργου Παπανδρέου «σε μια βιβλιοπαρουσίαση» εκτιμώντας ότι η μεγαθυμία του επί του «προσωπικού», δεν εκτείνεται και επί του «πολιτικού» είτε για την Μαριλένα Κοππά είτε Φώτη Κουβέλη.

Καυτηριάζοντας τον «υπερβάλλοντα ζήλο» και το «ενδιαφέρον» πολλών πλευρών για το ΠΑΣΟΚ με αφορμή την παρουσία του πρώην πρωθυπουργού και προέδρου του ΠΑΣΟΚ Γιώργου Παπανδρέου, σε μια βιβλιοπαρουσίαση, δήλωσε ότι «ο επιχειρούμενος διχαστικός του λαού διπολισμός –Σαμαράς ή Τσίπρας – Δεξιά ή Αριστερά – προϋποθέτει τη διάλυση του ΠΑΣΟΚ, και τον εκ νέου κατακερματισμό της προοδευτικής δημοκρατικής παράταξης».

Ο ίδιος υπενθυμίζει ότι «όταν  το ΠΑΣΟΚ έπεσε στη φωτιά» με την κυβέρνηση και σύσσωμη την κοινοβουλευτική του ομάδα πλην ελαχίστων που λιποτάκτησαν, οι δυνάμεις αυτές αδιαφορώντας για τον άμεσο εθνικό κίνδυνο, οι μεν «εξ ευωνύμων» έκαιγαν «προοδευτικά» την Αθήνα και προπηλάκιζαν – όπως και το ’89- τους υπουργούς, τους βουλευτές και τα απλά μέλη του ΠΑΣΟΚ, οι δε εκ Δεξιών οχυρωμένοι στα «Ζάππεια» αξίωναν «πατριωτικά» εκλογές και την πρωθυπουργία».

«Ο Γιώργος Παπανδρέου πρώτος, άλλωστε, στόχος τότε, γνωρίζει όλα αυτά. Εκτιμώ τη μεγαθυμία του επί του «προσωπικού», δεν συμφωνώ, όμως, ούτε νομίζω ότι εκτείνεται και επί του «πολιτικού» είτε για την πρώην ευρωβουλευτή του ΠΑΣΟΚ Μ. Κοππά είτε για τον συμπαθή κατά τα ανθρώπινα Φ. Κουβέλη» σχολιάζει ο βουλευτής.

Κλείνοντας ο κ. Κακλαμάνης αναφέρει ότι «η ενεργός συμμετοχή του, όπως και όλων όσοι σταθήκαμε όρθιοι, υπερασπιζόμενοι την πατρίδα, τις αξίες της 3ης Σεπτέμβρη και όχι πρόσωπα αλλά  την παράταξή μας και στην τωρινή κρίσιμη αναμέτρηση, αποτελεί πρώτιστο καθήκον μας. Θα αποδείξουμε και πάλι ότι το ΠΑΣΟΚ είναι «εφτάψυχο».