Πρόγραμμα στρατιωτικής συνεργασίας υπογράφτηκε σήμερα μεταξύ Αλβανίας και Ελλάδος κατά την επίσημη επίσκεψη της αναπληρώτριας υπουργού Φώφη Γεννηματά στα Τίρανα.

Η κ. Γεννηματά συναντήθηκε με την υπουργό Άμυνας της Αλβανίας κα Mimi Kodheli, καθώς και με τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της γειτονικής χώρας Στρατηγό Jeronim Bazo.

Στις δηλώσεις της εξέφρασε την αισιοδοξία ότι «στον τομέα της Αμυντικής Βιομηχανίας, είμαι πεπεισμένη ότι υπάρχουν σημαντικά περιθώρια για την ανάπτυξη μιας διευρυμένης και αποτελεσματικής συνεργασίας. Προς αυτή την κατεύθυνση, θα πρέπει να εκμεταλλευτούμε τις ευκαιρίες που μας προσφέρει η συμφωνία συνεργασίας, που υπεγράφη το Νοέμβριο του 1997. Η συμφωνία αυτή δεν θα πρέπει να καταστεί νεκρό γράμμα καθώς θέτει τις αρχές για τη συνεργασία στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, των εξοπλισμών και της αμυντικής τεχνολογίας».

Η συμφωνία υπογράφηκε σήμερα έπειτα από συνεννόηση του υπουργού Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου με την αλβανίδα ομόλογό του.

Η αναπληρώτρια υπουργός Εθνικής Άμυνας Φώφη Γεννηματά συναντήθηκε ακόμη με τον Μακαριώτατο Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο, καθώς και εκπροσώπους της Ελληνικής μειονότητας.

«Ο Μακαριώτατος Αναστάσιος είναι ένας φάρος της Ορθοδοξίας, που στέκεται δίπλα στο ποίμνιο του όχι μόνο στα εύκολα, αλλά κυρίως στα δύσκολα. Στάθηκε κοντά στην Ελληνική Μειονότητα και τους Ορθοδόξους της Αλβανίας μα και σε όσους είχαν ανάγκη σε πολύ δύσκολες στιγμές, πρόσφερε και προσφέρει πολλά, τόσο σε πνευματικό επίπεδο, όσο και στην σκληρή καθημερινότητα», δήλωσε η κα Γεννηματά δήλωσε μετά τη συνάντηση της με τον Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας.