Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Δημόσια δήλωση στήριξης της Ελιάς από τον Παπανδρέου περιμένουν στο ΠΑΣΟΚ. Μόνον έτσι πιστεύουν ότι θα επουλωθεί η πληγή που έχει ανοίξει τους τελευταίους μήνες με επίκεντρο την επιδείνωση των σχέσεων του πρώην πρωθυπουργού με τον Ευάγγελο Βενιζέλο.

Στην Χαριλάου Τρικούπη μετά την εμφάνιση του Γιώργου Παπανδρέου στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαριλένας Κοππά που συνοδεύτηκε με αιχμές για τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ με τις αναφορές πως "ο φόβος περιορίζει την σκέψη" πιστεύουν ότι ο πρώην πρωθυπουργός έχει πλέον δύο επιλογές: Η πρώτη είναι να αποστασιοποιηθεί πλήρως από το ΠΑΣΟΚ και να αρχίσει να ξετυλίγει τα όποια σχέδιά του για το μέλλον και η δεύτερη είναι να αντιστρέψει την εικόνα που έχει δημιουργηθεί κάνοντας σε ανύποπτο χρόνο και σαφώς πριν από τις ευρωεκλογές μία δημόσια παρέμβαση υπέρ του ΠΑΣΟΚ και της "Ελιάς".

"Μόνο έτσι θα μπορέσει να σωθεί κάπως η κατάσταση" σχολιάζουν από την Χαριλάου Τρικούπη εξακολουθώντας να πιστεύουν ότι "η συμπεριφορά του Παπανδρέου είναι ακατανόητη αφού εάν δεν πάμε καλά πολλοί θα στραφούν εναντίον του".

Από το παπανδρεϊκό περιβάλλον πάντως αν και δεν παραδέχονται επουδενί ότι υπάρχει ο παραμικρός σχεδιασμός για προσχώρηση του κ. Παπανδρέου στην ΔΗΜΑΡ ή για την δημιουργία νέου κόμματος πανηγυρίζουν για την θριαμβευτική υποδοχή που επεφύλαξαν οι κάτοικοι των Ανωγείων στον πρώην πρωθυπουργό υποδηλώνοντας ότι τέτοιες εμφανίσεις θα συνεχιστούν.

Επί της ουσίας οι "παπανδρεϊκοί" προετοιμάζουν την κοινή γνώμη για την μεγάλη επιστροφή του Γιώργου Παπανδρέου η οποία ωστόσο δεν έχει σαφή χρονικό ορίζοντα. Αυτό που θεωρείται δεδομένο είναι ότι ο Γιώργος Παπανδρέου θα επιδιώξει την πολιτική του δικαίωση και την επαναφορά του στα πολιτικά πράγματα μόλις διαπιστώσει ότι οι αντίπαλοί του βρίσκονται σε στιγμή αδυναμίας.