current views are: 4

29 Απριλίου 2014
Δημοσίευση04:14

Ο Τσίπρας επαναφέρει το θέμα Μπαλτάκου με αιχμές για υπόγειες διαδρομές με τη ΧΑ

Το μαύρο φάκελο της υπόθεσης Μπαλτάκου επιθυμεί να ξαναφέρει στην δημοσιότητα ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να αναδείξει τις σχέσεις του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού με την Χρυσή Αυγή και την εμπλοκή του ίδιου του Αντώνη Σαμαρά στην υπόθεση αυτή. 

Δημοσίευση 04:14’
αρθρο-newpost

Το μαύρο φάκελο της υπόθεσης Μπαλτάκου επιθυμεί να ξαναφέρει στην δημοσιότητα ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να αναδείξει τις σχέσεις του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού με την Χρυσή Αυγή και την εμπλοκή του ίδιου του Αντώνη Σαμαρά στην υπόθεση αυτή. 

Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης

Το μαύρο φάκελο της υπόθεσης Μπαλτάκου επιθυμεί να ξαναφέρει στην δημοσιότητα ο ΣΥΡΙΖΑ προκειμένου να αναδείξει τις σχέσεις του στενού συνεργάτη του πρωθυπουργού με την Χρυσή Αυγή και την εμπλοκή του ίδιου του Αντώνη Σαμαρά στην υπόθεση αυτή. Οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα ισχυρίζονται ότι μια μερίδα των ΜΜΕ καθοδηγείται από το Μέγαρο Μαξίμου και γι αυτό το λόγο δεν λένε να ξεκολλήσουν από τα θέματα της Θράκης και τις δηλώσεις στελεχών του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης.

Έτσι χθες ο Αλέξης Τσίπρας με μία επιστολή του προς τον Πρόεδρο της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη του ζήτησε να ορίσει το συντομότερο δυνατόν συζήτηση για το θέμα Μπαλτάκου αφού όπως επεσήμαινε το αίτημα αυτό εκκρεμεί πριν από το Πάσχα.

« Η κυβέρνηση κάνει ότι δεν ακούει και προσπαθεί να κρύψει με κάθε τρόπο το θέμα Μπαλτάκου αλλά και τον ίδιο τον πρώην σύμβουλο του πρωθυπουργού λένε οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα. Φοβάται ο πρωθυπουργός και η παρέα του τρέμει μην τυχών ο κ.. Μπαλτάκος ανοίξει το στόμα του και κάνει αποκαλύψεις. Άλλωστε με έμμεσο πλην σαφή τρόπο τους έχει απειλήσει γιατί φαίνεται ότι ο πρώην Γραμματέας του Υπουργικού συμβουλίου ξέρει πολλά και επικίνδυνα. Μοιάζει με ωρολογιακή βόμβα που είναι έτοιμη να εκραγεί.

Φοβούνται λοιπόν να αγγίξουν αυτό το θέμα και ο κυβερνητικός εκπρόσωπος έχει το θράσος να λέει ότι έγινε δημόσιος διάλογο για ένα θέμα που αφορά πρωτίστως τους θεσμούς τα κόμματα και το κοινοβούλιο».

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου επέκριναν ακόμα και μερίδα του τύπου και των ραδιοτηλεοπτικών μέσων που με την ανοχή τους κουκουλώνουν θέματα που έχουν να κάνουν με την δημοκρατία και την παραβίαση του Συντάγματος την στιγμή που αναδεικνύουν ως μείζων θέμα την απόσυρση της υποψηφιότητας της Σουλεϊμάν Σαμπιχά . Εδώ και δέκα μέρες βρίσκεται το θέμα αυτό στην επικαιρότητα σαν να μην απασχολεί τίποτε άλλο την Ελληνική κοινωνία.»

Το γραφείο τύπου του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε μάλιστα στον Σίμο Κεδίκογλου λέγοντας «Η κυβέρνηση, θέλοντας να κρύψει τις υπόγειες διαδρομές του κ. Σαμαρά με τη Χ.Α. μέσω του κ. Μπαλτάκου, αρνείται να ορίσει τη συγκεκριμένη συζήτηση στη Βουλή. Πρόκειται για μία πρόκληση απέναντι στη Δημοκρατία και τους θεσμούς. Η σιωπή, επίσης, εκ μέρους του ΠΑΣΟΚ το καθιστά συνυπεύθυνο.»

Μέσα από την ερώτηση του πάντως ο Αλέξης Τσίπρας επανέφερε το θέμα της μη παρουσίας του πρωθυπουργού στην Βουλή λέγοντας ότι «Οι πρώην πρωθυπουργοί κ. Σημίτης, Κ. Καραμανλής και Γ. Παπανδρέου απάντησαν κατά τη διάρκεια της πρωθυπουργικής τους θητείας 109 φορές. Ακόμα και ο Λ. Παπαδήμος στους 6 μήνες που διετέλεσε πρωθυπουργός, προσήλθε 3 φορές και απάντησε σε επίκαιρες ερωτήσεις. Τα τελευταία 2 χρόνια έχω καταθέσει 15 επίκαιρες ερωτήσεις στον πρωθυπουργό και δεν προσήλθε σε καμία. Συνολικά έχουν κατατεθεί 60 επίκαιρες ερωτήσεις στον πρωθυπουργό, από όλες τις πτέρυγες της Βουλής και δεν έχει προσέλθει να απαντήσει σε καμία.»


σχετικα αρθρα