Νέος, μανιακός με τις νέες τεχνολογίες, gadgetακιας, και πρόθυμος να αλλάξει όχι μόνο την εικόνα της Γλυφάδας αλλά και την ποιότητα της καθημερινότητας των κατοίκων, ο υποψήφιος δημοτικός σύμβουλος με τον συνδυασμό του Γιώργου Παπανικολάου «Η Γλυφάδα μας», Γιώργος Χατζηδάκης εξηγεί στο newpost γιατί αποφάσισε να «αφήσει» τη διαφήμιση για την αυτοδιοίκηση.
 
«Τα προβλήματα στο δήμο Γλυφάδας, όπου κατοικώ χρόνια εγώ και η οικογένειά μου ήταν το κίνητρο για να ασχοληθώ με τα κοινά και να προσπαθήσω για τις αλλαγές που χρειάζεται η πόλη μου. Προτεραιότητά μας είναι μεταξύ άλλων να καταργηθούν άμεσα τα δημοτικά τέλη για τους οικονομικά αδύναμους κατοίκους, να βελτιωθεί η συγκοινωνία της Γλυφάδας, ειδικά η σύνδεση με τον σταθμό του μετρό στο Ελληνικό και φυσικά να υπάρξει διαφάνεια στα οικονομικά του δήμου» σημειώνει.
 
«Ο δήμος Γλυφάδας έχει μείνει πίσω στην απορρόφηση ευρωπαϊκών κονδυλίων και αυτό είναι κάτι που πρέπει να αλλάξει. Ουδείς γνωρίζει στο δήμο αυτή τη στιγμή την πραγματική ροή των εκάτοστε κονδυλίων, ενώ από το 2008 έχουν απορροφηθεί 18 εκατ. ευρώ από ΕΣΠΑ.
 
Ο 46χρονος διαφημιστής, εχει πολλά χρόνια πίσω του στον… εργασιακό στίβο. Απόφοιτος της Σχολής Διοίκησης και Οικονομίας στο Τμήμα Τουριστικών Επιχειρήσεων, μπήκε στις πωλήσεις και έχει εργαστεί ως υπεύθυνος πωλήσεων σε πολυεθνική εταιρεία. Στη συνέχεια εργάστηκε σε πολλές ξενοδοχειακές μονάδες και τα τελευταία δέκα χρόνια εργάζεται στο χώρο της διαφήμισης. Ωστόσο η μεγάλη του αγάπη είναι οι νέες τεχνολογίες και τα gadgets στα οποία αφιερώνει και αρκετές ώρες του ελεύθερού του χρόνου και... οραματίζεται την αξιοποίηση των νέων τεχνολογιών στις υπηρεσίες του δήμου και την καθημερινότητα των κατοίκων.
 
«Η προσωπική μου πινελιά αν εκλεγώ θα είναι η… τεχνολογία. Είναι απαράδεκτο η ιστοσελίδα του δήμου να είναι απαρχαιωμένη και δυσλειτουργική για τους δημότες που τελικά δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν αν δεν επισκεφτούν τις ίδιες τις υπηρεσίες του δήμου. Στόχος μου είναι να αναβαθμιστεί η ιστοσελίδα, να αναπτυχθούν οι υπηρεσίες μέσω ίντερνετ ώστε οι κάτοικοι να εξυπηρετούνται για γραφειοκρατικά ζητήματα από την ιστοσελίδα και όχι να πρέπει να τρέχουν για όλα στον δήμο.
 
Παράλληλα, ο κ. Χαζτηδάκης μελετά το… πλάνο των τεχνολογικών εφαρμογών στην υπηρεσία των κατοίκων. «Στο εξωτερικό υπάρχουν ακόμη και εφαρμογές σε smartphones για τους φιλόζωους που αναζητούν αδέσποτα ζώα στην περιοχή τους και μέσω της εφαρμογής μπορούν να τα «εντοπίζουν» και να τα υιοθετούν. Πολλές εφαρμογές μπορούν να αλλάξουν την καθημερινότητα των κατοίκων της Γλυφάδας».
 
Στα σχέδιά του αν εκλεγεί είναι μεταξύ άλλων ολόκληρη η Γλυφάδα να έχει free wifi, ευπρωπαικά κονδύλια να αξιοποιηθούν στη δημιουργία μιας «νέας» πόλης με περισσότερες παιδικές χαρές με υπηρεσίες που θα προσφέρονται από τον δήμο και με διαφάνεια.