Για αυταρχικό κατήφορο κατηγορή την κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ, ο  Δημήτρης Στρατούλης.

Αναφερόμενος στην πρόθεση αλλαγής του συνδικαλιστικού νόμου, ο βουλευτής ΣΥΡΙΖΑ την κατηγορεί ότι προσπαθεί «να επιβάλλει στο λαό μας προς όφελος των κερδών της εγχώριας οικονομικής ολιγαρχίας και των ξένων «επενδυτών» μισθούς Κίνας και εργασιακές σχέσεις Ουγκάντας».

«Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου μετά την ουσιαστική κατάργηση του συνταγματικού δικαιώματος των εργαζομένων για συλλογικές συμβάσεις εργασίας και την αντιμετώπιση των απεργιών με πολιτικές επιστρατεύσεις, δικαστικές απαγορεύσεις και καταστολή, προωθεί, μετά τις ευρωεκλογές και μέχρι το τέλος του 2014, με νόμο την κατάργηση των επίσης συνταγματικά κατοχυρωμένων δικαιωμάτων της απεργίας και του συνδικαλισμού. Στην ουσία, νεκρανασταίνει τον αντισυνδικαλιστικό νόμο 330/1976, το απεργοκτόνο άρθρο 4 του νόμου 1365/83, που ίσχυε μόνο για το δημόσιο τομέα, καθώς και το δικαίωμα των εργοδοτών για ανταπεργία, δηλαδή αντεργατικούς νόμους που καταργήθηκαν μετά από μεγάλους αγώνες των εργαζομένων και του λαού μας», αναφέρει ο Δημήτρης Στρατούλης, και καταλήγει:

«Καλούμε τους εργαζόμενους και όλο το λαό να δώσουν στα νέα αντεργατικά σχέδια της κυβέρνησης την απάντηση που της αρμόζει με τους αγώνες αλλά και με την ψήφο τους στις ερχόμενες τριπλές εκλογές. Να δώσουν τόσο μεγάλο πολιτικό προβάδισμα στο ΣΥΡΙΖΑ, ώστε να μην μπορούν να συνεχίζουν να κυβερνούν ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος, και ουσιαστικά η τρόικα ούτε για μια μέρα. Για να ανατρέψουμε την κυβέρνηση και να διώξουμε την τρόικα και τα μνημόνιά τους».