Ο Θεόδωρος Πάγκαλος πήρε τ' όπλο του και μιλώντας στο ραδιοφωνικό σταθμό ΒΗΜΑ FM, άρχισε τις... καταιγιστικές ριπές.

Αφού προανήγγειλε μηνύσεις κατά του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με την ανακοίνωση εκδόθηκε για τον ίδιο, και κάλεσε τους «συντάκτες» της να αποδείξουν δια της δικαστικής οδού αυτά για τα οποία τον κατηγορούν, προχώρησε σε... λεκτικά πυρά:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα τρομοκρατικό, που μεταχειρίζεται αλήτικες μεθόδους εναντίον των αντιπάλων του».

Παράλληλα, σημείωσε πως σε περίπτωση που ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις ευρωεκλογές θα εξετάσει το ενδεχόμενο να... φύγει από την Ελλάδα, χαρακτήρισε «ατύχημα» το ενδεχόμενο διακυβέρνησης και κάλεσε τους πολίτες να μην ψηφίσουν το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης:

«Ελπίζω ότι ο ελληνικός λαός – και το πιστεύω, διότι έχω εκτίμηση στο μέσο όρο των Ελλήνων – δεν θα υποβάλλει τον εαυτό του σ’ αυτήν την περιπέτεια».

Στη συνέχεια έστρεψε την προσοχή του και στο ΠΑΣΟΚ, τοποθετούμενος για τις εξελίξεις σχετικά με την παρουσία του πρώην πρωθυπουργού Γιώργου Παπανδρέου στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαριλένας Κοππά.

Υποστήριξε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν είναι πλέον κόμμα εξουσίας και μάλιστα «απ’ ό,τι φαίνεται δεν έχει τη δυνατότητα να ανακτήσει μια σημαντική παρεμβολή στην πολιτική ζωή του τόπου».

Τόνισε παράλληλα, ότι τόσο ο κ. Βενιζέλος όσο και ο κ. Παπανδρέου ο καθένας από την πλευρά του έχουν δίκιο:

«Εμένα δεν με ενδιαφέρει ούτε ο Βενιζέλος ούτε ο Παπανδρέου. Με ενδιαφέρει το ΠΑΣΟΚ και ότι δεν υπάρχει ως κόμμα πλέον και θα αποδειχθεί αυτό και στις εκλογές πλέον. Έχει κατεδαφιστεί ως κόμμα, διότι ως παράταξη εξακολουθεί να υπάρχει».

Όσο για τον κ. Κουβέλη δεν δίστασε να υποστηρίξει ότι «νομίζει ότι έχει κόμμα και κοροϊδεύει κάποιους άλλους ότι έχει κόμμα, ενώ δεν έχει τίποτα και παριστάνει τώρα ότι θέλει κάτι να κάνει».