Υψηλόβαθμοι αξιωματούχοι του Καΐρου δεσμεύτηκαν στον υπουργό Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλο να προχωρήσουν στην δημιουργία μιας Αιγύπτου ανοιχτής στον κόσμο με σεβασμό στο κράτος δικαίου. Ολοκληρώθηκε η επίσκεψη του Δημήτρη Αβραμόπουλου στην Αίγυπτο όπου εκεί είχε πολύ σημαντικές συνομιλίες με τον εκεί ομόλογό του στρατηγό Sedki Sobhy ενώ έγινε δεκτός και από τον Πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου Adly Mansour. Επίσης συναντήθηκε και με τον υποψήφιο Πρόεδρο της Αραβικής Δημοκρατίας της Αιγύπτου, πρώην υπουργό Άμυνας και αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων, Aρχιστράτηγο Abdel Fattah El-Sisi.

Στις συνομιλίες που είχε με τους Αιγύπτιους αξιωματούχους, η αιγυπτιακή πλευρά δεσμεύτηκε σχετικά με την πρόθεσή της να προχωρήσει στην δημιουργία μιας Αιγύπτου ανοιχτής στον κόσμο με σεβασμό στο κράτος δικαίου. Έγιναν ακόμη αναφορές σε θέματα τρομοκρατίας και παράνομης μετανάστευσης που δημιουργούν αστάθεια στην περιοχή.

Ο κ. Αβραμόπουλος εξέφρασε στον κ. Mansour εκ νέου τις διαβεβαιώσεις για την υποστηρικτική στάση που τηρεί η Ελλάδα προς την Αίγυπτο και προς τη βούληση του λαού της και του μετέφερε τους χαιρετισμούς και την εκτίμηση του Προέδρου της ελληνικής Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια και του Πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά.

Ο κ. Αβραμόπουλος παρακάθισε επίσης σε δείπνο που παρέθεσε προς τιμήν του η Ελληνική Κοινότητα του Καΐρου. Τον υπουργό Εθνικής Άμυνας συνόδευσε ο Αρχηγός ΓΕΝ Αντιναύαρχος Ευάγγελος Αποστολάκης ΠΝ. Μετά τη συνάντησή του με τον Αιγύπτιο ομόλογό του, ο Δημήτρης Αβραμόπουλος , δήλωσε μεταξύ άλλων:

«Είμαι εδώ σε μια περίοδο που συντελείται μια μεγάλη προσπάθεια, η οποία είμαι βέβαιος και εύχομαι ότι θα οδηγήσει την Αίγυπτο σε μια καινούργια εποχή. Από κοινού πρέπει να εργαστούμε και να συνεργαστούμε για την αντιμετώπιση κάθε απειλής των δημοκρατικών μας θεσμών, των πολιτισμικών και οικονομικών μας κατακτήσεων. Γιατί όπως είπε πρωτύτερα και ο κύριος Υπουργός, φιλοδοξία της Αιγύπτου είναι να διαδραματίζει έναν σταθερό, σταθεροποιητικό και ειρηνικό ρόλο σε αυτή την περιοχή, συμβάλλοντας στην επίλυση χρόνιων προβλημάτων”.