Το Φάρο Τυφλών επισκέφθηκε το πρωί της Τρίτης ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Αττικής Γιώργος Κουμουτσάκος.

Συνομίλησε με το προεδρείο και εργαζόμενους σχετικά με τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζουν στις προσπάθειες που καταβάλλουν για τη στήριξη, επανένταξη και επαγγελματική αποκατάσταση των ατόμων με προβλήματα οράσεως.
 
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του, ο κ.  Κουμουτσάκος ενημερώθηκε ότι «για το 2014 δεν έχει καταβληθεί ούτε ένα ευρώ από την ήδη σοβαρά μειωμένη επιχορήγηση της κοινωνικής δράσης του Φάρου, η οποία καταβάλλεται μέσω της Περιφέρειας Αττικής. Το αποτέλεσμα είναι οι εργαζόμενοι να παραμένουν απλήρωτοι για πέντε και πλέον μήνες και να διακυβεύεται σοβαρά η λειτουργία του Φάρου Τυφλών».
  
Ο κ. Γ. Κουμουτσάκος δήλωσε σχετικά: «Με έκπληξη και λύπη διαπιστώνω ότι παρά τα επανειλημμένα γραπτά και προφορικά διαβήματα του Προεδρείου του Φάρου, ο απερχόμενος Περιφερειάρχης κρατάει την πόρτα της Περιφέρειας Αττικής ερμητικά κλειστή για ένα Σωματείο που από τη μέρα της ίδρυσής του επιτελεί σημαντικότατο κοινωνικό έργο. Για μία ακόμη φορά, αποδεικνύεται ότι ενώ το "πλεόνασμα" του καθεστώτος Σγουρού "ευημερεί", προνοιακά ιδρύματα δυστυχούν».