Στις Βρυξέλλες μεταβαίνει, αύριο Τετάρτη 30 Απριλίου, ο υπουργός Εσωτερικών Γιάννης Μιχελάκης προκειμένου να συναντηθεί με την αντιπρόεδρο της βελγικής κυβέρνησης και υπουργό Εσωτερικών Joelle Milquet.

Στη διευρυμένη συνάντηση στο βελγικό υπουργείο Εσωτερικών θα συζητηθούν όλοι οι άξονες της διακυβερνητικής-διυπουργικής Διάσκεψης που έχει προγραμματιστεί να διεξαχθεί στις Βρυξέλλες στις 5 Μαΐου με αντικείμενο την Υπογραφή Διακήρυξης για την καταδίκη κάθε μορφής ρατσισμού και φυλετικής βίας.

Την εκδήλωση αυτή έχει θέσει υπό την αιγίδα της η Ελληνική Προεδρία, την οποία εκπροσωπεί ο υπουργός Εσωτερικών και συνδιοργανώνουν η αντιπρόεδρος της βελγικής κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών Joelle Milquet καθώς και ο ιταλός υπουργός Εργασίας Giuliano Poletti, εκπροσωπώντας την επερχόμενη Ιταλική Προεδρία.

Προσκεκλημένοι θα είναι υπουργοί των κρατών μελών της ΕΕ, Ευρωπαίοι Επίτροποι και εκπρόσωποι του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Η συγκεκριμένη πρωτοβουλία αποτελεί τη συνέχεια της «Διακήρυξης της Ρώμης» που υπεγράφη στην ιταλική πρωτεύουσα στις 23 Σεπτεμβρίου με τη συμμετοχή του κ. Μιχελάκη  και αφορούσε στην καταπολέμηση του ρατσισμού και της ξενοφοβίας, στο πλαίσιο της μάχης ενάντια στον ευρωαρνητισμό.