Γράφει η Ναυσικά Παπανικολάτου  

Ο οικοδόμος Κεχαγιά Τζεμίλ αντικατέστησε τελικά τον Αχμέτ Κούρτ  στο περιφερειακό ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, μετά το θόρυβο που προκλήθηκε όταν δημοσιεύθηκαν φωτογραφίες του υποψηφίου τους  με τον ηγέτη του Κόμματος Εθνικιστικής Δράσης των «Γκρίζων Λύκων», Ντεβλέτ Μπαχτσελί. Ο Τζεμίλ σε αντίθεση με τον Κουρτ έχει αριστερό προφίλ και δεν έχει σχέσεις με τούρκους εθνικιστές. 

Πολλοί αναρωτιούνται γιατί άραγε ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης δεν έκανε από την αρχή αυτή την επιλογή, αλλά διάλεξε τον Αχμέτ Κούρτ,  για τον οποίο όλοι γνώριζαν τις στενές επαφές του με το τουρκικό κράτος και  τους Γκρίζους Λύκους.  Άλλωστε και ο ίδιος όταν κόπηκε από το ψηφοδέλτιο, με εντολή της Κουμουνδούρου, στα τοπικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ,  φέρεται να τους είπε : αυτός είμαι, με ξέρατε. 

Ο πρώην υποψήφιος του ΣΥΡΙΖΑ, Αχμέτ Κουρτ,  που ομνύει στον Κεμάλ και τον αποκαλεί «ο ηγέτης μας»,  ακόμα και στα σόσιαλ μήντια  (και ως γνωστό ο Κεμάλ δεν ήταν κανένας πολιτικός της ριζοσπαστικής αριστεράς)  διαθέτει πολύ φιλικές σχέσεις  με τον βουλευτή Ξάνθης του ΣΥΡΙΖΑ, Χουσείν Ζειμπέκ.  Ο ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης,  παρότι γνώριζε το πολιτικό του προφίλ, το οποίο άλλωστε ουδέποτε έκρυψε, συνεργάστηκε μαζί του και τον προώθησε στο ψηφοδέλτιο της περιφέρειας.  Η αποπομπή του Κουρτ πάντως , έγινε μόνο όταν πήγε να ξεσπάσει πάλι σκάνδαλο, μετά την αποκάλυψη του Ριζοσπάστη για το δεξιό κι  εθνικιστικό προφίλ του.  

Παραπάνω στη φωτογραφία που δημοσίευσε στο τουίτερ ο ψευδομουφτής Αχμέτ Μετέ με σχόλιο «Önemli olan bizlerin birbirini sevmesidir.....» που σημαίνει «το σημαντικό είναι ότι αγαπάμε ο ένας των άλλον».