Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης 

Η χθεσινή μέρα ήταν μια καλή μέρα για τον ΣΥΡΙΖΑ –υποστηρίζουν  τα στελέχη της Κουμουνδούρου - αφού ο Αλέξης Τσίπρας παρουσίασε το ψηφοδέλτιο των Ευρωεκλογών του ΣΥΡΙΖΑ μέσα στο οποίο υπάρχουν σημαντικές προσωπικότητες και άνθρωποι απ όλους τους χώρους.

Ταυτόχρονα  μέσα από τρείς φράσεις  έδωσε το στίγμα του προεκλογικού αγώνα κηρύσσοντας στην πραγματικότητα τον δικό του ανένδοτο. «Ελληνες σηκωθείτε είπε. Να τελειώνουμε, με τα ψέματα. Με τους Μπαλτάκους. Με την ακροδεξιά του Μαξίμου .Με το φασισμό.  Με την διαπλοκή. Με το σάπιο πολιτικό σύστημα.» 

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης δεν έκρυβαν την ικανοποίηση τους για την σύνθεση του Ευρωψηφοδελτίου  παρά τα όσα προβλήματα δημιουργήθηκαν με την Σουλεϊμάν Σαμπιχά  και έλεγαν ότι «τα αποτελέσματα της εκλογικής αναμέτρησης της 25 Μαΐου θα μας δικαιώσουν». 

Την ιδία στιγμή πάντως οι στενοί συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα έχουν στραμμένο το βλέμμα τους στην 5η Μαΐου ημέρα που στο  Eurogroup  θα αποφασιστεί η νέα χρηματοδότηση  του Ελληνικού προγράμματος φυσικά όχι με το αζημίωτο. « Η κυβέρνηση εξακολουθεί να λέει ψέματα ότι δεν θα υπάρξει νέο μνημόνιο ενώ ξέρει πολύ καλά ότι μαζί με την νέα χρηματοδότηση θα έρθουν και νέα μέτρα  έλεγε στενός συνεργάτης του Αλέξη Τσίπρα. Έτσι δεν διστάζουν για μια ακόμη φορά να φέρουν στην Βουλή  με την διαδικασία του κατεπείγοντος  το νέο μεσοπρόθεσμο που εμπεριέχει νέα σκληρή λιτότητα σε βάθος τετραετίας με παράλληλη κατεδάφιση του ασφαλιστικού τοπίου, των εργασιακών σχέσεων και των υπολειμμάτων του κοινωνικού κράτους.» Όπως υποστηρίζουν ακόμα οι συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα οι δανειστές  προωθούν το  νέο δάνειο με νέο μνημόνιο ώστε να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό την περίοδο 2014-15 που λέγεται ότι φτάνει  στα 15 δις ευρώ.   

Τα στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης επιμένουν ακόμα ότι «προκειμένου  να υπερκαλύψει τις αντιδράσεις που θα υπάρξουν από αυτό το νέο μνημόνιο η κυβέρνηση την ίδια μέρα φέρνει στην Βουλή την συνταγματική αναθεώρηση που στην πραγματικότητα εξυπηρετεί τις επιδιώξεις του Αντώνη Σαμαρά να μετατρέψει την ΝΔ σε Νέα Ελλάδα .  Το Μέγαρο Μαξίμου προχώρησε μάλιστα σε αυτή την κίνηση χωρίς να ενημερώσει τον κυβερνητικό του εταίρο Ευάγγελο Βενιζέλο με αποτέλεσμα να υπάρξει ενδοκυβερνητική κρίση. Δεν σέβονται ούτε αυτούς που τους στηρίζουν . Πως θα  σεβαστούν τον Ελληνικό λαό».