ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Αίρεται η ασυλία τεσσάρων βουλευτών της Χρυσής Αυγής

Δημοσίευση 30 Απριλίου 2014, 13:32 / Ανανεώθηκε 30 Απριλίου 2014, 15:10
Αίρεται η ασυλία τεσσάρων βουλευτών της Χρυσής Αυγής
Facebook Twitter Whatsapp

Δεκτές έγιναν οι αιτήσεις της εισαγγελικής αρχής για την άρση της βουλευτικής ασυλίας των βουλευτών της ΧΑ κ.κ. Αντώνη Γρέγου, Πολύβιου Ζησιμόπουλου, Αρτέμιου Ματθαιόπουλου και Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση.

Δεκτές έγιναν οι αιτήσεις της εισαγγελικής αρχής για την άρση της βουλευτικής ασυλίας των βουλευτών της ΧΑ κ.κ. Αντώνη Γρέγου, Πολύβιου Ζησιμόπουλου, Αρτέμιου Ματθαιόπουλου και Κωνσταντίνου Μπαρμπαρούση.

Κατά την ονομαστική φανερή ψηφοφορία 213 βουλευτές ψήφισαν «υπέρ» της άρσης, 16 ψήφισαν «κατά» της άρσης και 8 βουλευτές ψήφισαν «παρών».

Όλοι οι βουλευτές που πήραν τον λόγο, δήλωσαν αθώοι, έκαναν λόγο για πολιτική δίωξη του φρονήματος και των ιδεών τους και κατήγγειλαν σκευωρία σε βάρος της Χρυσής Αυγής.

Ο βουλευτής της ΧΑ Αντώνης Γρέγος υποστήριξε ότι διώκεται για τις ιδέες του, έκανε λόγο για πολιτική δίωξη και συμπλήρωσε ότι πουθενά στη δικογραφία δεν αναφέρεται το όνομά του σε κάποια παράνομη πράξη. Αναφερόμενος στην επικείμενη απόφαση του Αρείου Πάγου για τη δυνατότητα ή μη συμμετοχής του κόμματός του στις επικείμενες εκλογές σημείωσε ότι «ο κόσμος βράζει για αυτή την αδικία».

«Δεν συντρέχουν οι προϋποθέσεις για την άρση ασυλίας μου» ανέφερε, εξάλλου, ο έτερος βουλευτής της ΧΑ Πολύβιος Ζησιμόπουλος και μίλησε για προειλημμένες αποφάσεις και διώξεις στη λογική της συλλογικής ευθύνης. Για πολιτικές διώξεις με παράλογη λογική συλλογικής ευθύνης, έκανε λόγο και ο βουλευτής Αρτέμης Ματθαιόπουλος, προσθέτοντας ότι η «Δικαιοσύνη ελέγχεται άμεσα από την εγκληματική οργάνωση της ΝΔ» επικαλούμενος τη συνομιλία Μπαλτάκου- Κασιδιάρη. «Μοναδικό έγκλημα (είναι) το φρόνιμά μας, που δεν είναι αρεστό στο καθεστώς διαφθοράς. Για όσα μου καταλογίζονται έχω ήσυχη τη συνείδησή μου και τα χέρια μου καθαρά. Είμαι αθώος. Κι αν έγκλημά μου είναι ο νόμιμος αγώνας της ΧΑ που έχω την τιμή να είμαι μέλος της, για να διαλύσουμε τη χούντα Σαμαρά- Βενιζέλου, ναι είμαι υπερήφανος», κατέληξε.

Ευθύνες σε κάθε κόμμα χωριστά για τη θέση που κράτησαν στις πολιτικές, όπως είπε, διώξεις κατά της Χρυσής Αυγής, επέρριψε ο βουλευτής της ΧΑ Κωνσταντίνος Μπαρμπαρούσης.

Ονομαστική αναφορά έκανε για τον βουλευτή της ΝΔ Μάκη Βορίδη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «έβαλε σε περιπέτειες τον Αντώνη Σαμαρά».

Προσωπικά δε, απευθύνθηκε και στον παριστάμενο υπουργό Δικαιοσύνης λέγοντας: «Αμ' εσείς κύριε περίεργε υπουργέ της Δικαιοσύνης; Τι τη βάλατε να κάνει τη συμπατριώτισσά σας; Να την πάρετε τη θεούσα τηλέφωνο να της πείτε να πάει σε κανένα μοναστήρι να γίνει καλόγρια μπας και γλιτώσει η ψυχή της».

Εξάλλου, νωρίτερα, η Ολομέλεια ενέκρινε κατά πλειοψηφία το αίτημα του ανεξάρτητου βουλευτή Χρυσοβαλάντη Αλεξόπουλου να αναβληθεί η εξέταση της άρσης ασυλίας του, καθώς ο ίδιος δεν μπορεί να παραστεί για να υπερασπιστεί τον εαυτό του.

Όπως εξηγεί ο κ. Αλεξόπουλος στην επιστολή του προς το Σώμα, την ίδια μέρα έχει κληθεί να παρουσιαστεί στο μονομελές Πρωτοδικείο Λάρισας όπου εκδικάζεται υπόθεσή του που αφορά παράνομη χρήση ραδιοσυχνότητας και επισυνάπτει τη σχετική κλήση.