Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου  

Εκεί που όλα έδειχναν ότι οι σχέσεις μεταξύ ΣΥΡΙΖΑ και ΔΗΜΑΡ οδεύουν προς το καλύτερο, ξαφνικά όλα άλλαξαν και στην Κουμουνδούρου δεν βρίσκεις πλέον στέλεχος να εκστομίζει καλή κουβέντα για τον Φώτη Κουβέλη. Η αιτία αυτής της οβιδιακής μεταβολής δεν είναι άλλη από την απόφαση του Προέδρου της ΔΗΜΑΡ να βρεθεί δίπλα στον Γιώργο Παπανδρέου στην παρουσίαση του βιβλίου της υποψήφιας ευρωβουλευτού Μαριλένας Κοππά.  

Η πρώτη άποψη των στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ ήταν ότι ο Φ. Κουβέλης επιχειρεί να αλιεύσει ψήφους από την (όποια) δεξαμενή οπαδών συνεχίζει να έχει ο τέως πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ. Η εκτίμηση αυτή, προκάλεσε ένα μικρό εκνευρισμό μιας και από την ίδια δεξαμενή προσπαθεί να κερδίσει ψήφους και ο ΣΥΡΙΖΑ- ενδεικτικό είναι ότι ο «κηπουρός» Δημήτρης Δρούτσας ο οποίος (κατά δήλωση) ανήκει στο ΠΑΣΟΚ του Γ. Παπανδρέου, διατύπωσε την άποψη ότι «αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει» γιατί «είναι συντηρητική, ακραία και επικίνδυνη», από τη συχνότητα του ραδιοσταθμού «Στο κόκκινο», ενώ ένα από τα πουλέν του ΓΑΠ, ο Κρίτωνας Αρσένης, συμπεριλαμβάνεται στο ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ.  

Γρήγορα όμως ο εκνευρισμός έδωσε τη θέση του στην οργή, γιατί στους ανώτερους ορόφους της Κουμουνδούρου- παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις, επικράτησε η εκτίμηση ότι ο Φ. Κουβέλης ποντάρει και στο ενδεχόμενο μιας μελλοντικής συνεργασίας με τον Γ. Παπανδρέου. Όχι φυσικά με την προσχώρηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ στη ΔΗΜΑΡ

Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, οι δύο, τους οποίους ενώνει ένα βαθύ πολιτικό μίσος για τον Ευ. Βενιζέλο, έχουν αρχίσει να σκέφτονται ότι μπορούν να συνεργαστούν αν το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών είναι κακό για το ΠΑΣΟΚ και ο Γ. Παπανδρέου μπορέσει να απομακρύνει από την ηγεσία τον σημερινό πρόεδρο. Σε αυτή την περίπτωση, το ΠΑΣΟΚ του Γιώργου (με πρόεδρο ένα τρίτο πρόσωπο της εμπιστοσύνης του) και η ΔΗΜΑΡ θα μπορούσαν να στηρίξουν και πάλι μια τρικομματική κυβέρνηση συνεργασίας με τη ΝΔ, ζητώντας (για τα μάτια του κόσμου λένε στην Κουμουνδούρου) μια προγραμματική συμφωνία που θα τηρηθεί αυστηρά.  

Με τον τρόπο αυτό, ο ΣΥΡΙΖΑ θα παρουσιαστεί απομονωμένος, χωρίς τη δυνατότητα εξεύρεσης κυβερνητικών εταίρων, αφού όλοι γνωρίζουν ότι μια πιθανή συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, αλλά και με το Ποτάμι σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής ενδείξεις, θα βαδίζει σε κινούμενη άμμο. Και ως απομονωμένος δεν θα αποτελεί δα και την πλέον αξιόπιστη κυβερνητική λύση…