«Η διαβεβαίωση του υπουργού Εργασίας περί μη μείωσης των συντάξεων είναι χωρίς πραγματικό αντίκρισμα» τονίζει ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Στρατούλης.
 
Ο κ. Στρατούλης επισημαίνει: «Η σημερινή διαβεβαίωση του υπουργού Εργασίας περί μη νέας μείωσης των συντάξεων, είναι, όπως και πολλές αντίστοιχες που έχει κάνει στο παρελθόν, χωρίς πραγματικό αντίκρισμα. Οι εφάπαξ παροχές ήδη μειώθηκαν μέχρι και 83% από τον φετινό Ιανουάριο και οι επικουρικές μειώνονται δραστικά από τον ερχόμενο Ιούλιο. Επίσης και οι κύριες συντάξεις θα μετατραπούν σε φιλοδωρήματα από 1/1/2015, με βάση τον μνημονιακό νόμο 3863/2010, αφού η κυβέρνηση θα εγγυάται πλέον μόνο τη λεγόμενη βασική σύνταξη, δηλαδή μέχρι 360 ευρώ μηνιαία.
 
Η κυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου, με τις μνημονιακές πολιτικές της σφαγιασμού των μισθών, αύξηση της ανεργίας και της εισφοροδιαφυγής καθώς και μείωσης της κρατικής χρηματοδότησης προς την κοινωνική ασφάλιση, έβαλε μπουρλότο στα θεμέλιά της. Αυτή η κυβέρνηση πρέπει να φύγει με τους αγώνες και την ψήφο του λαού, πριν προλάβει να ολοκληρώσει την καταστροφή της κοινωνικής ασφάλισης και των συντάξεων».