Επίθεση εξαπέλυσε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξης Τσίπρας στην κυβέρνηση με αφορμή την απόφαση να κατατεθεί το Μεσοπρόθεσμο μια ημέρα πριν τον εορτασμό της εργατικής Πρωτομαγιάς.

Στο χαιρετισμό του σε εκδήλωση του συνδυασμού της υποψήφιας για την περιφέρεια Αττικής Ρένας Δούρου σημείωσε πως η κυβέρνηση υπακούει στις εντολές της τρόικας και προσέθεσε πως το Μεσοπρόθεσμο είναι «είναι πιο μνημόνιο από το μνημόνιο»,

«Της το έδωσαν έτοιμο» της κυβέρνησης είπε χαρακτηριστικά και προσέθεσε:

«Το αποδέχτηκε πλήρως. Το μετέφρασαν στα ελληνικά και το κατέθεσαν με εξπρές διαδικασίες στη Βουλή. Και επειδή η πολιτική απάτη είναι ότι τους έχει απομείνει το ονόμασαν και "χάρτη εξόδου από το μνημόνιο"».

Εξηγώντας τον χαρακτηρισμό «πιο μνημόνιο από μνημόνιο» ο κ. Τσίπρας τόνισε ότι «περιλαμβάνει νέες απολύσεις, διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος, νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, αποδόμηση και των τελευταίων εργασιακών δικαιωμάτων που έχουν απομείνει».

Προσέθεσε παράλληλα πως ουσιαστικά «είναι απλά προάγγελος ενός ακόμα μνημονίου που θα καταθέσουν και θα προσπαθήσουν να ψηφίσουν μετά τις ευρωεκλογές».

Επανέλαβε εξάλλου το δίλημμα των εκλογών, όπως το θέτει η αξιωματική αντιπολίτευση:

«Ή με τον ΣΥΡΙΖΑ, ή με τα μνημόνια για άλλα σαράντα χρόνια. Ή με τον ΣΥΡΙΖΑ ή με την κ. Μέρκελ. Ή με την Ευρώπη της αλληλεγγύης ή με την γερμανική Ευρώπη» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Αναφερόμενος, τέλος, στις δημοτικές εκλογές αφού επισήμανε ότι «δεν έχουμε να κάνουμε με εκλογές δεύτερης κατηγορίας» υπογράμμισε την απόφαση της Ρένας Δούρου να παραιτηθεί από το βουλευτικό αξίωμα καθώς «ήρθε για να μείνει. Ήρθε για να νικήσει».

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κατέληξε λέγοντας πως το μοναδικό χρέος που αναγνωρίζει το κόμμα του είναι η υποχρέωσή του για αλλαγή συσχετισμών στην Ελλάδα και την Ευρώπη καλώντας «στη μεγάλη ανατροπή. Νίκες παντού για να φύγουν μία ώρα αρχύτερα».

Δούρου: Μάχη των μαχών η αναμέτρηση για την Περιφέρεια

«Μάχη των Μαχών» χαρακτήρισε η υποψήφια Περιφερειάρχης Αττικής Ρένα Δούρου την εκλογική μάχη για τη μεγαλύτερη Περιφέρεια της χώρας, όπου διαμένει -όπως υπενθύμισε- «η μισή πατρίδα».

Κατά την ομιλία της η κ. Δούρου καταλόγισε στην κυβέρνηση και στα «κατεστημένα ΜΜΕ» πολιτική αναστροφής της πραγματικότητας. Όπως χαρακτηριστικά είπε «ζούμε μια περίοδο που κάλλιστα θα μπορούσε να ονομαστεί «περίοδος της αντεστραμμένης πραγματικότητας». Με άλλα λόγια, μια περίοδο κατά την οποία η κυβέρνηση των κυρίων Σαμαρά και Βενιζέλου, με τη βοήθεια των πρόθυμων, διαπλεκόμενων ΜΜΕ κάνουν το μαύρο άσπρο».

Κατηγόρησε την κυβέρνηση για υποκρισία στο θέμα της Χρυσής Αυγής. Όπως χαρακτηριστικά σημείωσε «η κυβέρνηση των κυρίων Σαμαρά και Βενιζέλου δεν έχει κανένα πρόβλημα να συνομιλήσει με τη Χρυσή Αυγή. Δεν έχει κανένα πρόβλημα με τα συγκοινωνούντα δοχεία με την ακροδεξιά. Δεν έχει κανένα πρόβλημα με τις ακροδεξιές σκιές της Δημοκρατίας μας. Αρκεί να παραμείνει στην εξουσία».

Σε ό,τι αφορά τον απερχόμενο Περιφερειάρχη Γιάννη Σγουρό, τον χαρακτήρισε εκλεκτό των εργολαβικών συμφερόντων, αλλά και της κυβέρνησης. «Η Αττική είναι το φιλέτο για τα εργολαβικά συμφέροντα των αυτοκινητόδρομων και των διοδίων, το χρυσωρυχείο για τους εργολάβους των απορριμμάτων» σημείωσε. «Όλοι αυτοί έχουν επιλέξει τον απερχόμενο Περιφερειάρχη. Αυτός είναι ο εκλεκτός τους. Διότι το σύστημα των κολλητών, και όχι των πολιτών, εγγυάται τη συνέχεια του χθες».

Ο κ. Σγουρός, όμως κατά την κ. Δούρου, είναι στην πραγματικότητα και ο εκλεκτός του πρωθυπουργού «ο οποίος μάλιστα προτιμά να θυσιάσει τον υποψήφιο του κόμματός του προκειμένου να διατηρηθεί ζωντανός ο κυβερνητικός του εταίρος, το ΠΑΣΟΚ».