Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Προσπάθεια να δείξει στους ψηφοφόρους ότι δεν ταυτίζεται με την Νέα Δημοκρατία και την δεξιά έχει ξεκινήσει το ΠΑΣΟΚ.
Σε όλες τις πρόσφατες δημόσιες παρεμβάσεις του ο Ευάγγελος Βενιζέλος φροντίζει να διευκρινίζει ότι είναι άλλο το ΠΑΣΟΚ και άλλο η ΝΔ υπενθυμίζοντας ότι στις ευρωεκλογές οι δύο κυβερνητικοί εταίροι κατεβαίνουν υπό την σημαία αντίπαλων σχηματισμών που εκφράζουν εντελώς διαφορετικές πολιτικές κατευθύνσεις όπως το ΕΣΚ και το ΕΛΚ.

Στο ΠΑΣΟΚ θεωρούν ότι η σύμπλευση με την Νέα Δημοκρατία προεκλογικά δεν λειτουργεί θετικά γι' αυτό και όσο θα διαρκέσει η προεκλογική περίοδος η Χαριλάου Τρικούπη δεν θα διστάσει να προχωρήσει σε κυβερνητικά τζαρτζαρίσματα όπως αυτό που έκανε προσφάτως με το θέμα των ρυθμίσεων για τους άστεγους. Ομοίως το ΠΑΣΟΚ προκάλεσε μία μίνι κυβερνητική εμπλοκή για το θέμα της Συνταγματικής Αναθεώρησης διευκρινίζοντας-χωρίς να ερωτηθεί- ότι δεν έχει υπάρξει συμφωνία Σαμαρά-Βενιζέλου.

Ο Ευάγγελος Βενιζέλος έχει συνειδητοποιήσει πως ένα κομμάτι των προοδευτικών ψηφοφόρων αμφιταλαντεύονται ή παραμένουν αναποφάσιστοι. Πιστεύει ότι σκέφτονται να ψηφίσουν ΝΔ για να μην ανέβει ο ΣΥΡΙΖΑ, ή ΔΗΜΑΡ γιατί τούς έκανε σινιάλο ο Γιώργος Παπανδρέου, ή Ποτάμι για να εκδικηθούν το σύστημα.

Γι'αυτό και φροντίζει να επαναλαμβάνει με κάθε ευκαιρία πως το ΠΑΣΟΚ έχει εντελώς διαφορετικό υπόβαθρο από εκείνο της δεξιάς , κάτι που επεσήμανε και με αφορμή την υπόθεση Μπαλτάκου.

"Εμείς με την Νέα Δημοκρατία έχουμε κολοσσιαίες διαφορές , ανήκουμε σε δύο διαφορετικά αντίπαλα ευρωπαϊκά κόμματα, έχουμε διαφορετική πρόταση για το μέλλον της Ευρωπαϊκής ολοκλήρωσης. Η ΝΔ ανήκει στην Δεξιά συντηρητική παράταξη, εμείς ανήκουμε στην Κεντροαριστερά της ευθύνης" είπε επίμονα στην διακαναλική συνέντευξη που παραχώρησε απευθυνόμενος ουσιαστικά στους σκόρπιους ψηφοφόρους του κέντρου.

Εξ αυτού του λόγου ανέφερε πως και εάν η Ελιά δεν πάει καλά στις ευρωεκλογές τότε θα υπάρξει πρόβλημα κυβερνητικής σταθερότητας

TAGS