Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου 

Άνεμος αισιοδοξίας πνέει στο επιτελείο του Σταύρου Θεοδωράκη, καθώς τα μηνύματα που φτάνουν στο Ποτάμι όχι μόνο επιβεβαιώνουν αλλά- όπως λένε οι άνθρωποι που τρέχουν την προεκλογική καμπάνια- ξεπερνούν τα ευρήματα των δημοσκοπήσεων. 

Με τον τρόπο αυτό, δικαιολογούν και τη δήλωση του Στ. Θεοδωράκη σύμφωνα με την οποία όποιος παίρνει 4% πάει σπίτι του (!) μια δήλωση που θεωρήθηκε υπερφίαλη μιας και δεν λάμβανε υπόψη ότι αν την είχε εφαρμόσει ο ΣΥΡΙΖΑ, τα στελέχη του θα βρισκόταν στον… καναπέ και όχι στην αξιωματική αντιπολίτευση. 

Ο ίδιος ο Στ. Θεοδωράκης- στις προσωπικές του συνομιλίες, δηλώνει ότι περιμένει ποσοστό το οποίο θα ξεπερνάει σαφώς το 10% (!) και μάλιστα εμφανίζεται απολύτως σίγουρος γι αυτό. Όταν μάλιστα οι συνομιλητές του επισημαίνουν ότι οποιοδήποτε ποσοστό μεγαλύτερο από 6% θα πρέπει να θεωρηθεί μέγας θρίαμβος, ο Σταύρος χαμογελά πονηρά και απαντά με νόημα «θα δούμε, θα δούμε», χωρίς να εξηγεί από πού αντλεί την αισιοδοξία του- μυστικές δημοσκοπήσεις πάντως, δεν επικαλείται. 

Καθημερινοί συνομιλητές του επικεφαλής του Ποταμιού, θεωρούν βέβαιο ότι πλησιάζοντας στις εκλογές, θα ανέβουν και οι τόνοι της κριτικής έναντι των «κυβερνητικών κομμάτων», της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ, αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ με τον οποίο εκτιμάται ότι θα δοθεί η μεγαλύτερη μάχη για τα… μάτια (και την ψήφο) των αναποφάσιστων. Ενδεικτική είναι η κριτική που έκανε χθες ο Στ. Θεοδωράκης στον Αλέξης Τσίπρα κατηγορώντας τον (στο Star) ότι δεν έχει επαφή με την ελληνική πραγματικότητα.

Όταν οι συνομιλητές του αποδεχθούν ως υπόθεση εργασίας την αισιοδοξία του και θέσουν το ερώτημα αν υπάρχει δίλλημα με ποιον μπορεί να συνεργαστεί, με τη ΝΔ ή τον ΣΥΡΙΖΑ, ο Στ. Θεοδωράκης δεν αποκλείει κανένα από τα δύο ενδεχόμενα, δηλώνοντας ότι αυτά θα κριθούν μετά τις βουλευτικές εκλογές. Διευκρινίζει ταυτόχρονα ότι το Ποτάμι πιστεύει πως οι κυβερνητικές συνεργασίες πρέπει να γίνονται στη βάση μιας συμφωνίας μεταξύ των κομμάτων, προσθέτοντας ότι το δικό του κόμμα θα καταθέσει πριν τις βουλευτικές εκλογές πρόταση 20 σημείων που θα μπορεί να αποτελέσει πεδίο διαλόγου για προγραμματική συμφωνία διακυβέρνησης.

Με δυο λόγια ο Σταύρος μπορεί να συμβιώσει (πολιτικά) και με τον Αντώνη και με τον Αλέξη…