Ιδιαίτερα κριτικός αλλά και αυτοκριτικός εμφανίστηκε ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ, Οδυσσέας Κωνσταντινόπουλος, τόσο για το εκλογικό αποτέλεσμα όσο και για τον ρόλο του Γιώργου Παπανδρέου, ειδικά μετά την εμφάνισή του στην παρουσίαση του βιβλίου της Μαριλένας Κοππά.

Μιλώντας στο Βήμα Fm ο κ. Κωνσταντινόπουλος παραδέχθηκε ότι «έχουν κάνει κακό στην πορεία της παράταξης όλα αυτά τα εσωτερικά ζητήματα που δεν οδηγούν πουθενά» και συμπλήρωσε «υπήρξε κάτι με ιδιαίτερο συμβολισμό: η επιλογή του κ. Παπανδρέου να πάει στην παρουσίαση του βιβλίου της κυρίας Κοππά, με την παρουσία του κ. Κουβέλη, σε μια συγκεκριμένη χρονική στιγμή και όπως καταλαβαίνετε, αυτό είχε αντιδράσεις σε όλο το πλάτος της παράταξης. Δεν νομίζω ότι υπήρξε κάποιος που είπε ότι έκανε σωστά ο κ. Παπανδρέου. Από εκεί και πέρα, όπως είπα και εγώ και όλοι, ο κ. Παπανδρέου πρέπει να αναλάβει τις ευθύνες του και δεν θα του υποδείξω βέβαια εγώ τι να κάνει. Αλλά θα προτιμούσα να πάει σε μια εκδήλωση του ΠΑΣΟΚ ή της Ελιάς».

Ο εκπρόσωπος τύπου του ΠΑΣΟΚ αναφέρθηκε και στο εκλογικό αποτέλεσμα και το τι θα σηματοδοτήσει αυτό για το μέλλον της κυβέρνησης.

«Aν δεν πάει καλά η ΝΔ ή το ΠΑΣΟΚ και η Ελιά, που μας ενδιαφέρει εμάς, στις εκλογές, ή αν το άθροισμα π.χ. της κυβέρνησης είναι πιο χαμηλό από του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει περίπτωση να κρατηθεί κυβέρνηση; Σε κάθε περίπτωση, αν το άθροισμα των δύο κομμάτων είναι μικρότερο από του ΣΥΡΙΖΑ, υπάρχει κάποιος που θα πει ότι προχωράμε; Πώς θα πει προχωράμε και πού;» δήλωσε χαρακτηριστικά  αναφερόμενος στις δηλώσεις Βενιζέλου για το μέλλον της κυβέρνησης.