Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος

Παντού ο Σαμαράς... Ιδιαίτερα φορτωμένο αναμένεται να είναι το πρόγραμμα του πρωθυπουργού ενόψει των επερχόμενων εκλογών. Και δεν αναφερόμαστε στις περιοδείες το πρόγραμμα των οποίων καταρτίζεται αυτές τις ημέρες αρχής γενομένης την επόμενη εβδομάδα.

Αναφερόμαστε κάπου που δεν έχουμε συνηθίσει να βλέπουμε στην προεκλογική περίοδο. Συνέδρια, φόρουμ και προσκλήσεις από εκδοτικούς οίκους και όχι μόνο έχουν κατακλύσει το Μέγαρο Μαξίμου και απομένει το τελικό οκ από τον ίδιο τον πρωθυπουργό για να συμμετάσχει σε όσο το δυνατόν περισσότερα εξ αυτών.

Οι λόγοι είναι προφανείς που το επικοινωνιακό επιτελείο επιλέγει να προχωρήσει σε αυτήν την κίνηση.

Όσο το δυνατόν περισσότερες κοινωνικές, επαγγελματικές και επενδυτικές ομάδες πλησιάσει ο Αντώνης Σαμαράς τόσο πιο θετικά θα είναι τα αποτελέσματα στις εκλογές.

Ήδη ο Αντώνης Σαμαράς πραγματοποίησε αυτήν εβδομάδα ομιλίες και για την ενέργεια και για τον τουρισμό σε αντίστοιχα συνέδρια που διοργανώθηκαν με την συμμετοχή των υπουργείων περιβάλλοντος και τουρισμού.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι θα ακολουθήσουν κα άλλες τέτοιες ομιλίες σε παρόμοια συνέδρια που θα καλύψουν σχεδόν όλες τις πτυχές της κυβερνητικής πολιτικής. Στόχος του Μεγάρου Μαξίμου είναι να φανεί ότι ο Αντώνης Σαμαράς παρά την προεκλογική  περίοδο που βρίσκεται σε εξέλιξη συνεχίζει να παρακολουθεί στενά όλες τις δραστηριότητες των υπουργείων και ακόμη ότι η κυβέρνηση μπορεί να απευθυνθεί σε κάθε κλάδο ξεχωριστά παρουσιάζοντας σχέδιο και προοπτικές ανάπτυξης όπως έγινε στον τομέα της ενέργειας.

Μ’ εαυτόν τον τρόπο καλύπτονται όλα τα κοινωνικά στρώματα και ο πρωθυπουργός εμφανίζεται σε ακροατήρια τα οποία δεν έχουν το χαρακτηρισμό «κομματικό ακροατήριο» όπως το έχουμε συνηθίσει.

Η αλήθεια είναι πως η σκέψη είναι έξυπνη... Το αποτέλεσμα θα κρίνει αν είναι και αναγκαία...