Γράφει ο Παναγιώτης Βασιλάκης 

Λέξη προς λέξη διαβάζουν στην Κουμουνδούρου  το μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που κατέθεσε η κυβέρνηση στην Βουλή με την διαδικασία του κατεπείγοντος και πρόκειται να συζητηθεί τις επόμενες ημέρες.  Στις συσκέψεις που γίνονται τις τελευταίες ώρες στην Κουμουνδούρου αποφασίστηκε το μεσοπρόθεσμο να αποτελέσει βασικό θέμα των ομιλιών του Αλέξη Τσίπρα ενώ ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης ανέλαβε προσωπικά να εκλαϊκεύσει όλες τις παραμέτρους του προγράμματος. 

Για τον λόγο αυτό οι εργατολόγοι του ΣΥΡΙΖΑ αλλά και το επιτελείο που ασχολείται με τα οικονομικά θέματα επεξεργάζονται τα σημεία τα οποία θεωρούν ότι θα φέρουν νέα μέτρα και αλλαγές στα εργασιακά θέματα. Μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας  ο οποίος είναι πιεσμένος εξ αιτίας του δύσκολου εκλογικού προγράμματος που έχει προτίμησε χθες να ασχοληθεί με τα θέματα του μεσοπρόθεσμου αλλά και με άλλες εκκρεμότητες από το να πάει στην πορεία για την πρωτομαγιά. 

Οι συνεργάτες  του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης  πιστεύουν ότι αυτή είναι ίσως και η καλύτερη αφορμή για να ξεσκεπαστούν  τα σχέδια της κυβέρνησης και να αποκαλυφθεί ότι μέσα στο αθώο σχέδιο εξόδου από το μνημόνιο  κρύβονται νέα μέτρα που θα οδηγήσουν την Ελληνική κοινωνία σε ακόμα πιο δύσβατα μονοπάτια. 

«Πιο Μνημόνιο από το Μνημόνιο» το χαρακτήρισε μάλιστα ο Αλέξης Τσίπρας πριν από λίγες μέρες και κατηγόρησε την κυβέρνηση πως εισήγαγε στη Βουλή προς ψήφιση ένα… έτοιμο κείμενο. « Της το έδωσαν έτοιμο ανέφερε χαρακτηριστικά . Το αποδέχτηκε πλήρως. Το μετέφρασαν στα ελληνικά και το κατέθεσαν με εξπρές διαδικασίες στη Βουλή». 

Τα στελέχη της Κουμουνδούρου ισχυρίζονται ότι πίσω από το νέο μνημόνιο δεν βρίσκεται μόνο η κυβέρνηση αλλά και όλα τα συστήματα που στηρίζουν αυτή την πολιτική και ειδικά η Γερμανίδα Καγκελάριος Αγκελα Μέρκελ. « Δεν έχουμε να παλέψουμε μόνο με την εγχώρια προπαγάνδα και τα κυβερνητικά ψέματα αλλά με όλο το σύστημα της τρόικας   που προκειμένου να στηρίξει τον άνθρωπο που λέει ναι σε όλα ,δηλαδή τον Αντώνη Σαμαρά δεν διστάζουν να παίξουν χοντρά παιχνίδια .» 

«Ήδη η κυβέρνηση έλεγαν οι ίδιοι άνθρωποι    βαφτίζει έξοδο από το μνημόνιο την παραμονή μας στα μνημόνια  για τις επόμενες τρεις δεκαετίες . Λένε έξοδο από το μνημόνιο ένα μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα που είναι πιο μνημόνιο και από το μνημόνιο. Που περιλαμβάνει νέες απολύσεις, διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος, νέες περικοπές σε μισθούς και συντάξεις, απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων, ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας, αποδόμηση και των τελευταίων εργασιακών δικαιωμάτων που έχουν απομείνει. Και είναι απλά προάγγελος ενός ακόμα μνημονίου που θα καταθέσουν και θα προσπαθήσουν να ψηφίσουν μετά τις ευρωεκλογές».