«Δεν υπάρχει καμία απολύτως προεκλογική χαλάρωση», τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Σε συνέντευξή του στον ραδιοφωνικό σταθμό «Παραπολιτικά 90.1», ο υπουργός Διοικητικής Μεταρρύθμισης δήλωσε ότι κυβέρνηση τα τελευταία δύο χρόνια υλοποιεί ένα σχέδιο για την ανόρθωση της χώρας και την ανάταξη της οικονομίας. Στο σχέδιο αυτό θα μείνουμε προσηλωμένοι».

Όσον αφορά στις μεταρρυθμίσεις, ο κ. Μητσοτάκης επεσήμανε πως πρέπει να γίνει μεγαλύτερη προσπάθεια, για να βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα της οικονομίας. «Η μεταρρύθμιση είναι παρεξηγημένη έννοια, συνδέεται με αύξηση φόρμισθών. Η μεταρρύθμιση είναι μια πιο σύνθετη έννοια. Να αναφέρω ένα παράδειγμα από το δικό μας υπουργείο. Έχουμε κάνει μια συνολική αξιολόγηση όλων των δομών της κεντρικής διοίκησης και έχουμε καταθέσει στο ΣτΕ νέους οργανισμούς των Υπουργείων. Οι δομές των Υπουργείων περιορίζονται κατά 40%, επαναπροσδιορίζουμε την αποστολή των Yπουργείων, εξασφαλίζουμε ότι για κάθε θέση ευθύνης στο Δημόσιο θα υπάρχει μια σαφής περιγραφή. Συνδέουμε την αναδιάρθρωση των δομών με την καλύτερη διαχείριση του ανθρώπινου δυναμικού», υπογράμμισε.

Σε άλλο σημείο, είπε πως «πρέπει να πάμε επιτέλους σε ένα πλαίσιο σταθερών εκλογικών κύκλων. Με συνταγματική κατοχύρωση, με αποσύνδεση της εκλογής του Προέδρου της Δημοκρατίας από πιθανές εθνικές εκλογές και με άλλες προτάσεις που κατά καιρούς έχουν πέσει στο τραπέζι», ενώ για τις ευρωεκλογές σημείωσε: «Γίνονται για να εκλέξουμε ευρωβουλευτές στο επόμενο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. Δεν είναι εθνικές εκλογές. Θα βγουν πολιτικά συμπεράσματα, αλλά η αναγωγή των αποτελεσμάτων των ευρωεκλογών σε επίπεδο εθνικών εκλογών είναι σε δυσαρμονία με αυτό που γίνεται στις υπόλοιπες ευρωπαϊκές χώρες. Στη Βρετανία όλες οι δημοσκοπήσεις φέρνουν το κυβερνών κόμμα τρίτο, κανείς δεν θέτει θέμα παραίτησης της κυβέρνησης».

Μάλιστα, ο υπουργός εκτίμησε ότι «ο μεγάλος ηττημένος το βράδυ των ευρωεκλογών θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ. Εκτιμώ ότι δεν θα έχουμε πολιτικές εξελίξεις την επομένη των εκλογών».

Τέλος, για το Δημόσιο είπε: «Το πρόγραμμα κινητικότητας των 25.000 δημοσίων υπαλλήλων έχει ολοκληρωθεί ως προς το πρώτο του στάδιο. Η διαθεσιμότητα με την παρούσα μορφή ολοκληρώθηκε. Είχε εξαρχής ένα βασικό μειονέκτημα. Συνέδεε την κινητικότητα, που είναι ένα εξαιρετικό εργαλείο διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού, με τις απολύσεις. Καταφέραμε και συμφωνήσαμε με την τρόικα ότι στο εξής η κινητικότητα δεν θα είναι συνδεδεμένη με απολύσεις».