Γράφει ο Γιάννης Κοκκινίδης 

Τη συμπάθεια κερδίζει η κόρη του Τούρκου πιλότου Ναίλ Ερντογάν που χάθηκε ανοιχτά της Χίου όταν το αεροσκάφος του κατέπεσε στο Αιγαίο το 1996 μετά από αερομαχία με ελληνικά μαχητικά που είχαν πάει στην περιοχή για αναγνώριση. 

Τόσο ο πατέρας της όσο και η ίδια αποτελούν από ότι φαίνεται θύματα μιας παραβατικής συμπεριφοράς του κατεστημένου της Άγκυρας που οραματίζεται την αναβίωση της οθωμανικής αυτοκρατορίας και δεν υπολογίζει κόστος… 

Μετά τις άκαρπες έρευνες από το Τουρκικό Πολεμικό Ναυτικό ανοιχτά της Χίου,  όπου κατέπεσε το αεροσκάφος του πατέρα της, η Εβρίμ Εντογάν, η ίδια  λέει τώρα  ότι το μοιραίο αεροπλάνο το… ανέσυραν οι Έλληνες κρυφά και το εξαφάνισαν για να μην… αποδειχτεί ότι αιτία του δυστυχήματος ήταν οι Έλληνες πιλότοι της Πολεμικής Αεροπορίας. 

Θύμα και αυτή, όπως τα παιδιά του Κώστα Ηλικάκη που έχασαν τον πατέρας τους  κατά τη διάρκεια αποστολής αναγνώρισης τουρκικών αεροσκαφών , προσπαθεί να αποδείξει ότι δεν χάθηκε ο γονιός της από μηχανική βλάβη του αεροσκάφους του. Για το λόγο αυτό προσπαθεί να βρει και το κουφάρι του F-16 καθώς κάποιοι στρατηγοί της Άγκυρας της έχουν πει ότι καταρρίφθηκε το μαχητικό του πατέρα της. 

Σύμφωνα με τις νεότερες πληροφορίες τίποτα δεν βρήκαν τα  τρία ναρκοθηρευτικά , οι δύτες τα υποβρύχια και τα ρομπότ του Τουρκικού Πολεμικού Ναυτικού. Οι εν λόγω έρευνες  ήταν να τελειώσουν αλλά η κόρη του Ερντογάν δηλώνει  στην εφημερίδα Haberturk «Μην τερματίζετε την αναζήτηση πριν βρεθεί ο πατέρας μου…» 

Συγκεκριμένα η   Εβρίμ Ερντογάν είπε : 

«Επί 18 χρόνια περιμέναμε. Μην τερματίζετε τις έρευνες πριν βρεθεί ο πατέρας μου. Ο αδερφός μου, η μητέρα μου κι εγώ, περιμέναμε επί 18 χρόνια αυτή τη στιγμή. Παρακαλούμε να δοθεί εντολή να μην τερματιστούν οι έρευνες πριν βρεθεί ο πατέρας μου. Δε μας δόθηκαν πληροφορίες για τις έρευνες που έγιναν. Επί χρόνια περιμέναμε με υπομονή και η μοναδική μας επιθυμία ήταν να αρχίσουν οι έρευνες. Γνωρίζουμε ότι είναι γνωστές από το Γενικό Επιτελείο (Τουρκικό) οι συντεταγμένες του σημείου στο οποίο έπεσε το αεροσκάφος. Πώς είναι δυνατό να μη βρίσκεται;» Και αναρωτιέται «μήπως οι ελληνικές στρατιωτικές δυνάμεις, το πήραν από κει;» 

Να σημειώσουμε ότι το Αιγαίο δεν θα είχε βαφτεί κόκκινο αν οι στρατηγοί της Άγκυρας δεν ακολουθούσαν εδώ και τέσσερα χρόνια την τακτική των προκλήσεων και των αμφισβητήσεων. 

Θα ήταν άδικο να μην πούμε ότι τον πατέρα τους έχασαν και τα παιδιά των τριών αξιωματικών που ήταν πλήρωμα στο ελικόπτερο που έπεσε τη  μοιραία εκείνη νύχτα στα Ίμια…