Τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών πρέπει να είναι τέτοια ώστε να οδηγήσουν σε ανατροπή της κυβέρνησης και της πολιτικής της και να ανοίξουν το δρόμο για μια κυβέρνηση της Αριστεράς, τόνισε ο συντονιστής της Ν.Ε. Α΄ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Σαμανίδης, σε συνέντευξη Τύπου για την παρουσίαση των υποψηφίων ευρωβουλευτών του κόμματος από τη Θεσσαλονίκη.

Στη συνέντευξη παραβρέθηκαν οι τέσσερις από τους πέντε υποψήφιους ευρωβουλευτές της Θεσσαλονίκης (Γιώργος Αρχοντόπουλος, Αλέξης Μπένος, Χρήστος Λάσκος, Κώστας Χρυσόγονος), καθώς απουσίαζε ο Δημήτρης Βαρνάβας, πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών, λόγω ανειλημμένης υποχρέωσης.

Ο Γιώργος Αρχοντόπουλος, πρόεδρος του σωματείου των εργαζομένων στην ΕΥΑΘ, αναφέρθηκε στους αγώνες κατά της ιδιωτικοποίησης της ΕΥΑΘ και το άτυπο δημοψήφισμα που θα γίνει γι αυτό το θέμα την Κυριακή 18 Μαΐου και σημείωσε: «Ήρθε η ώρα της κρίσης. Να εκφραστούν τα κινήματα πολιτικά στην κάλπη. Οι πολίτες έχουν τη δύναμη στα χέρια τους».

«Και στην Ευρώπη και στην Ελλάδα υπάρχει μια βίαιη επίθεση στην εργασία, στα δικαιώματα και εκτροπή αντιδημοκρατικών διαδικασιών», παρατήρησε ο καθηγητής Υγιεινής του ΑΠΘ Αλέξης Μπένος.

«Πρέπει να φύγουν τώρα για να σταματήσει άμεσα η πολιτική της κοινωνικής καταστροφής», είπε για τους κυβερνώντες ο συνδικαλιστής εκπαιδευτικός Χρήστος Λάσκος.

Ο καθηγητής Συνταγματικού Δικαίου του ΑΠΘ Κώστας Χρυσόγονος επισήμανε ότι η Μακεδονία δεν ωφελήθηκε στα χρόνια της ευπορίας με δανεικά κι αγύριστα και σήμερα είναι από τις πρώτες περιοχές ως προς την ανεργία με ποσοστά της τάξης του 30%. Για το «Ποτάμι» είπε ότι «εκφράζει τα πιο παθολογικά φαινόμενα του κλεπτοκρατικού συστήματος εξουσίας, που χρεοκόπησε τη χώρα».