current views are: 1

2 Μαΐου 2014
Δημοσίευση13:42

Ντιμπέιτ για την ουσία ή για το θεαθήναι;

Δύο τηλεφωνήματα και ένα ραντεβού ήταν αρκετό για να δημιουργηθεί ένα ακόμη <μείζον> πολιτικό ζήτημα.

Δημοσίευση 13:42’
αρθρο-newpost

Δύο τηλεφωνήματα και ένα ραντεβού ήταν αρκετό για να δημιουργηθεί ένα ακόμη <μείζον> πολιτικό ζήτημα.

Γράφει ο Γιάννης Γιαννόπουλος 

Δύο τηλεφωνήματα και ένα ραντεβού ήταν αρκετό για να δημιουργηθεί ένα ακόμη «μείζον» πολιτικό ζήτημα. Ποιό είναι αυτό; Ντιμπέιτ ανάμεσα σε Σαμαρά -Τσίπρα και μάλιστα όχι ένα αλλά δύο ζήτησε η Κουμουνδούρου και προσωπικά ο Πάνος Σκουρλέτης από τον πρωθυπουργό.

Ο Πάνος Σκουρλέτης ζήτησε δύο τηλεοπτικές αναμετρήσεις με τον πρωθυπουργό η μια με θέμα τα ευρωπαϊκά θέματα και η δεύτερη με θέμα την οικονομία .Ο εκπρόσωπος της Κουμουνδούρου κινούμενος θεσμικά επικοινώνησε και συναντήθηκε με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Σίμο Κεδίκογλου και συζήτησε τον τρόπο που θα μπορούσαν να γίνουν αυτές οι τηλεοπτικές αναμετρήσεις. 

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος άκουσε με προσοχή το αίτημα του κ Σκουρλέτη και δεσμέυτηκε να το μεταφέρει στον πρωθυπουργό .Τίποτα παραπάνω όμως αφού ο ίδιος είναι αναρμόδιος για το συγκεκριμένο ζήτημα και σαφώς δεν θα μπορούσε σε μια τέτοια συζήτηση να προδικάσει τις προθέσεις του πρωθυπουργού . 

Ακολουθεί νέα κίνηση από την πλευρά της Κουμουνδούρου που είναι η επικοινωνία με την εκπρόσωπο τύπου της ΝΔ Αννα Ασημακοπούλου όπου της μεταφέρεται το ίδιο αίτημα για τον αρχηγό της ΝΔ. Και η κυρία Ασημακοπούλου όμως δηλώνει πρόθυμη να ακούσει το αίτημα της Κουμουνδούρου είναι όμως και εκείνη αναρμόδια να δώσει θετική ή αρνητική απάντηση . 

Και εδώ η απορία είναι εύλογη; Γιατί και οι δύο θεσμικοί εκπρόσωποι κυβέρνησης και κόμματος δήλωσαν αναρμόδιοι; Μα γιατί το κράτος έχει θεσμούς και κινείται μέσα στο πλαίσιο αυτών των θεσμών. Και στην προκειμένη περίπτωση υπάρχει η αρμόδια διακομματική επιτροπή της βουλής η οποία συνεδριάζει και αποφασίζει για τέτοιου είδους ζητήματα .Και η αρμόδια επιτροπή της βουλής έχει ολοκληρώσει τις εργασίες της εδώ και μερικές ημέρες . 

Αρα ανεξάρτητα ανεξάρτητα με το αν θα γίνει ή όχι το ντιμπέιτ εδώ εγείρονται ερωτήματα για την χρονική στιγμή που επέλεξε ο ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει σε αυτήν την κίνηση .Ποιά είναι αυτά; Γιατί αγνοήθηκε η αρμόδια επιτροπή της βουλής; γιατί κανείς δεν μπορεί να πιστέψει βέβαια ότι στον ΣΥΡΙΖΑ δεν μέτρησαν σωστά τις ημερομηνίες .Επιπλέον γιατί αυτό το αίτημα δεν έχει γίνει γνωστό από καμμία δημόσια δήλωση του κ Τσίπρα ή των στελεχών του κόμματος αλλά επιλέχθηκαν οι κατ ιδίαν συναντήσεις με Κεδίκογλου και Ασημακοπούλου;

Θα γίνει ή οχι το ντιμπέιτ; 

Από το Μέγαρο Μαξίμου δεν υπάρχει καμμία επίσημη αντίδραση .Και κυβερνητικές πηγές σχολίαζαν με νόημα ότι η κίνηση αυτή αποτελεί μια ακόμη κίνηση εντυπωσιασμού της Κουμουνδούρου σε μια προσπάθεια να διασκεδάσει τις εντυπώσεις από τον πανικό που την έχει καταβάλει. Δεύτερο σχόλιο από ανώτατη κυβερνητική πηγή που συλλέγει το newpost είναι η εξής απορία <<πως θα κάτσουν στο ίδιο τραπέζι κάποιος που ασχολέιται με την πολιτική και κάποιος που ασχολείται συστημικά με την παραπολιτική;>> 

Και συνέχιζε με νόημα ότι ο κ Τσίπρας ζητά ντιμπέιτ την ίδια στιγμή που επί διμήνου έχει επιδοθεί σε έναν αγώνα καθύβρισης προσωπικά του πρωθυπουργού χρησιμοποιώντας εκφράσεις όπως υπάλληλος της Μέρκελ ή κοινοβουλευτικός λιποτάκτης ή ακόμα και υπηρέτης συμφερόντων . Και η απορία είναι μία έλεγε χαρακτηριστικά «Με αυτούς τους όρους και με αυτόν τον πολιτικό πολιτισμό θα γίνει ντιμπέιτ;»


σχετικα αρθρα