Σε σύγκρουση κορυφής εξελίχθηκε- όπως αναμενόταν η συζήτηση στην “Ώρα του Πρωθυπουργού” με τον Αντώνη Σαμαρά να λέει προς τον Γιώργο Παπανδρέου “είπαμε να τιμήσετε την Πρωταπριλιά, αλλά όχι κι έτσι”!

Ο Πρωθυπουργός υποστήριξε ότι οι πραγματικές τιμές στην αγορά δεν αυξήθηκαν, αλλά μειώθηκαν, ενώ ο Πρόεδρος της ΝΔ τον κατηγόρησε ότι έχει χάσει την επαφή με την πραγματικότητα γιατί οι τιμές τριπλασιάστηκαν επί των ημερών της κυβέρνησής του.

Ο Α. Σαμαράς κατηγόρησε την κυβέρνηση ότι έχει χάσει κάθε έλεγχο της κερδοσκοπίας και χαρακτήρισε τραγική την κατάσταση με τα λουκέτα στην αγορά που, όπως είπε, τείνει να γίνει εφιαλτική, καθώς 56.000 επιχειρήσεις έχουν κλείσει και άλλες 150.000 κινδυνεύουν να κλείσουν.
Ο Γ. Παπανδρέου απάντησε ότι αζυτή είναι η κατάσταση που παρέλαβε η κυβέρνησή του από τη ΝΔ, με ακρίβεια και απουσία ελέγχου στην αγορά, με πολλές επιχειρήσεις στα όρια της πτωχευσης. Τα σημερινά επίπεδα του γενικού δείκτη τιμών καταναλωτή οφείλονται στους φόρους που αναγκαστήκαμε να βάλουμε για να μαζέψουμε το χάλι που αφήσατε πίσω σας- τόνισε, υποστηρίζοντας ότι οι πραγματικές τιμές δεν αυξήθηκαν, αλλά μειώθηκαν.

Η χώρα χρειάζεται προτάσεις και όχι εντυπώσεις, είμαστε έτοιμοι για προτάσεις, δήλωσε  ο Γ. Παπανδρέου. “Για σας όλα είναι ωραία”- ήταν η απάντηση του Α. Σαμαρά. “  Είπαμε να τιμήσετε την Πρωταπριλιά, αλλά όχι κι έτσι...  Σε σας βλέπω τον προηγούμενο πρωθυπουργό, έχετε χάσει την επαφή με την πραγματικότητα”, πρόσθεσε.

Η σύγκρουση όμως συνεχίστηκε και με τους υπόλοιπους πολιτικούς αρχηγούς.

Ο Γιώργος Καρατζαφέρης κατηγόρησε το ΠΑΣΟΚ και τη ΝΔ ότι ο λαός τους έχει καταλάβει και τα ποσοστά τους δεν φτάνουν ούτε το ΦΠΑ. Αναφέρθηκε επίσης και στο θέμα των υποβρυχίων ζητώντας από τον Γιώργο Παπανδρέου εάν προτίθεται να κάνει εξεταστική ή προανακριτική επιτροπή. Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ για το ίδιο θέμα άφησε αιχμές για τον εισαγγελέα τπυ Αρείου Πάγου λέγοντας χαρακτηριστικά: “ Θέλω να πω στον εισαγγελέα του Αρείου Πάγου ότι καταλαβαίνω τις επισκέψεις σε γραφεία των υπουργών, όμως όχι τις επισκέψεις και στα σπίτια τα βράδια”

Ο πρωθυπουργός απαντώντας είπε ότι η κυβέρνηση είναι αποφασισμένη να ρίξει φως σε οποιοδήποτε θέμα είτε αυτό λέγεται υποβρύχια είτε οτι, δήποτε άλλο. Ενώ έστειλε μήνυμα και στη Δικαοσύνη λέγοντας ότι περιμένει να κάνει σωστά τη δουλειά της και να μην ανέχεται καμία εγκληματική πράξη από οποιονδήποτε, όσο ψηλά κι αν αυτός βρίσκεται.

Η σύγκρουση των πολιτικών αρχηγών ολοκληρώθηκε με τη σφοδρή αντιπαράθεση με τον Αλέξη Τσίπρα. Ο πρόεδρος του ΣΥΝ κάλεσε τον Γ. Παπανδρέου να πει την αλήθεια ότι ο λογαριασμός δεν βγαίνει και ότι τα μέτρα που πήρε είναι λάθος. Τον κατηγόρησε επίσης ότι βρίσκεται εκτός πραγματικότητας, ότι έχει βάλει παρωπίδες και δεν βλέπει τί γίνεται γύρω του. Ενώ σε υψηλούς τόνους τόνισε” Έχετε την πλειοψηφία στη Βουλή. Δεν ξέρω εάν έχετε την πρωτοβουλία και στο λαό. Δεν σας φταίει ο ΣΥΡΙΖΑ εάν αποδοκιμάζεστε. Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι το εξιλαστήριο θύμα αλλά για πόσο ακόμη; Ο πολιτικός σας χρόνος έχει εκπνεύσει”.

Στην ανταπάντησή του ο Γ. Παπανδρέου κάλεσε τον κ. Τσίπρα σε διάλογο για τα μέτρα που πρόκειται να ληφθούν και πρόσθεσε ότι πρόθεση της κυβέρνησης είναι να μην θιχτούν μισθοί και συντάξεις αλλά να αξιοποιηθεί η δημόσια περιουσία.

Όσον αφορά τις αποδοκιμασίες που υφιστανταί οι υπουργοί το τελευταίο χρονικό διάστημα ο κ. Παπανδρέου απάντησε ότι “δεν έχουμε κανένα φόβο. Θα συνεχίσουμε να μιλάμε στο λαό. Είναι υποχρέωσή μας και καθήκον μας”