«Παλεύουμε με αξιοπρέπεια, με χαμηλούς τόνους, δεν είναι ώρα για καβγάδες», δήλωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης και εκ νέου υποψήφιος Γιάννης Μπουτάρης, στο περιθώριο της εκδήλωσης που πραγματοποιήθηκε για τα εγκαίνια του προεκλογικού του κέντρου, στη συμβολή των οδών Τσιμισκή και Κομνηνών.

«Η ομάδα μας πάει καλά. Δεν συζητάμε για πρώτο ή δεύτερο γύρο», είπε ο κ. Μπουτάρης και σε ερώτηση ποιο στοιχείο είναι αυτό που θα κρίνει τη νίκη στο δήμο Θεσσαλονίκης απάντησε: «Νομίζω ότι ο κόσμος πια έχει πάψει να ακούει ακόμα και τη δική του προσωπική κομματική ένταξη και ακολουθεί το ένστικτό του ή την εικόνα που έχει για το ποιος μπορεί να κυβερνήσει καλύτερα τον δήμο. Δεν ξέρει πόσο δεμένα έχει τα χέρια του ο δήμαρχος. Οι ψηφοφόροι δεν είναι καθόλου δεδομένοι».

Σε άλλη ερώτηση, για το ποιον προτιμάει ως αντίπαλο του στον δεύτερο γύρο απάντησε ότι όλοι οι αντίπαλοι είναι άξιοι και σημείωσε πως οι δημοσκοπήσεις δείχνουν δεύτερο τον Σταύρο Καλαφάτη. «Οι δημοσκοπήσεις μας δίνουν μια πρωτιά, αλλά είναι πάντα δημοσκοπήσεις πρόσθεσε» και με δεδομένο ότι του δίνουν 35-40% σημείωσε ότι θα είναι ευχαριστημένος αν την πρώτη Κυριακή κυμανθεί σε αυτά τα επίπεδα.

Ο κ. Μπουτάρης επανέλαβε την πρότασή του προς τους άλλους υποψηφίους δημάρχους να συνεννοηθούν σε κάποια ζητήματα που συμπίπτουν, όπως η καθαριότητα, η κοινωνική πολιτική και το κυκλοφοριακό.

Στην εκδήλωση παραβρέθηκαν ο γραμματέας της Περιφερειακής Επιτροπής Κεντρικής Μακεδονίας του ΠΑΣΟΚ, Χρόνης Μακρίδης, στελέχη της ΔΗΜΑΡ, οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές με την "Ελιά", Παντελής Καψής και Εύα Καϊλή, ο πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Παναγιώτης Αβραμόπουλος, αντιδήμαρχοι, δημοτικοί σύμβουλοι και υποψήφιοι του συνδυασμού "Πρωτοβουλία" καθώς και πλήθος κόσμου.