Γράφει η Άρτεμις Παραδείσου

Το χαρτί της κυβερνητικής σταθερότητας "αξιοποιεί" στο έπακρο το ΠΑΣΟΚ με στόχο να επαναπατρίσει χαμένους ψηφοφόρους ή ακόμη και να διατηρήσει ψήφους από τον χώρο της Κεντροαριστεράς.

Με κάθε αφορμή ο πρόεδρος αλλά και τα στελέχη του ΠΑΣΟΚ διαμηνύουν στο εκλογικό σώμα ότι η ομαλότητα στην χώρα θα διατηρηθεί μόνο εφόσον δικαιωθεί και αντέξει η Ελιά "αλλιώς θα υπάρξει πρόβλημα στην κυβέρνηση κι επομένως και στον τόπο"

Ουσιαστικά το ΠΑΣΟΚ εφαρμόζει στρατηγική μιας μορφής πίεσης προς τους αναποφάσιστους ψηφοφόρους η οποία τούς φέρνει αντιμέτωπους με το δίλημμα: πτώση της κυβέρνησης ή ενίσχυση της Ελιάς και του προοδευτικού πόλου.

Για τον κ. Βενιζέλο είναι περίπου μονόδρομος αυτή η τακτική καθώς ανεξάρτητα από τα όσα λέει π.χ ότι θα είναι ανόητος και κυνικός όποιος τον αμφισβητήσει, γνωρίζει ότι υπάρχουν στελέχη πρόθυμα να τον αμφισβητήσουν ή στην καλύτερη περίπτωση να αξιώσουν αλλαγή πολιτικής για το ΠΑΣΟΚ.

Επειδή ακριβώς γνωρίζει ότι μετά το βράδυ των ευρωεκλογών θα έρθει αντιμέτωπος με αναταράξεις φροντίζει σε κάθε ευκαιρία να υπενθυμίζει ότι δεν έχει ολοκληρώσει τον κύκλο του, ούτε προτίθεται να αποχωρήσει. Μάλιστα με σημερινή του συνέντευξη στα ΝΕΑ Σαββατοκύριακο αναφέρει στίχους του Τίτου Πατρίκιου σημειώνοντας ότι τον εκφράζουν: «όχι από τώρα, είναι πολύ νωρίς για μία γεροντική σοφία».