Αίσθηση και απορία στους δημοσιογράφους και αναστάτωση στη ΝΔ προκάλεσε μία διφορούμενη φράση του Αντώνη Σαμαρά κατά την αντιπαράθεσή που είχε στη Βουλή με τον πρωθυπουργό.
Όταν ο κ. Παπανδρέου κάλεσε τον πρόεδρο της ΝΔ να ξεφύγει από το παρελθόν και να σταματήσει να καλύπτει τον Κώστα Καραμανλή και να ταυτίζεται μαζί του, ο κ. Σαμαράς του απάντησε: “Μου είπατε για τον πρώην πρωθυπουργό. Εγώ στο πρόσωπό σας βλέπω ήδη τον πρώην πρωθυπουργό. Έχετε χάσει κάθε επαφή με την πραγματικότητα”.

Τέλος στα σενάρια και τις εντυπώσεις έδωσε ο ίδιος ο Κώστας Καραμανλής, κύκλοι του οποίοι δήλωσαν: “Κανένα πρόβλημα με Σαμαρά. Γνωστοί κύκλοι προσπάθησαν να αξιοποιήσουν ένα λεκτικό λάθος”.
Ωστόσο, προς στιγμήν υπήρξε η ερμηνεία ότι ο κ. Σαμαράς αποφάσισε να κόψει τους δεσμούς με την εποχή διακυβέρνησης Καραμανλή και αποφάσισε να αδειάσει το πρώην πρωθυπουργό.
Τα τηλέφωνα της ΝΔ στη Βουλή πήραν φωτιά από δημοσιογράφους που ρωτούσαν εάν ο κ. Σαμαράς αποδοκιμάζει τη διακυβέρνηση Καραμανλή.
Οι επιτελείς της ΝΔ όταν κατάλαβαν ότι η λανθασμένη διατύπωση του Προέδρου της ΝΔ θα μπορούσε να προκαλέσει τεράστιο θέμα ήρθαν στην αίθουσα των κοινοβουλευτικών δημοσιογράφων λέγοντας ότι δεν υπάρχει κανένα θέμα και ότι τα περί αποδοκιμασίας είναι παρερμηνείες και δεν ευσταθούν.
Λίγο αργότερα ο κ. Σαμαράς όταν βγήκε από την Ολομέλεια και ρωτήθηκε από τους δημοσιογράφους απάντησε “Δεν εννοούσα τον κ. Καραμανλή αλλά τον Παπανδρέου”.
Όμως επειδή το θέμα φούντωνε κι άλλο αναγκάστηκε να πάει στην αίθουσα των συντακτών του κοινοβουλευτικού ρεπορτάζ και ο Γιάννης Μιχελάκης για να διαβεβαιώσει για τρίτη φορά τους δημοσιογράφους ότι “Δεν υπήρχε καμία αιχμή κατά του Κώστα Καραμανλή. Ο Πρόεδρος εννοούσε ότι ο Παπανδρέου παρέρχεται”.
Μάλιστα σε ερώτηση δημοσιογράφου μήπως ο κ. Σαμαράς ήθελε να το πει και μετά το μάζεψε ο κ. Μιχελάκης απάντησε ότι εάν θέλαμε να το πούμε ποιος ο λόγος να το μαζέψουμε;”