current views are: 1

4 Μαΐου 2014
Δημοσίευση08:20

Κουτσούμπας: Το ΚΚΕ έχει αποφασίσει, με όποιο κόστος, να λέει την αλήθεια

Το ΚΚΕ θα δώσει το παρών σε μια διακυβέρνηση με τον λαό πραγματικά στην εξουσία, που θα προχωρήσει στην αποδέσμευση από τη ΕΕ, την μονομερή διαγραφή του χρέους και την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, είπε ο ΓΓ της ΚΕ του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Δημοσίευση 08:20’
αρθρο-newpost

Το ΚΚΕ θα δώσει το παρών σε μια διακυβέρνηση με τον λαό πραγματικά στην εξουσία, που θα προχωρήσει στην αποδέσμευση από τη ΕΕ, την μονομερή διαγραφή του χρέους και την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, είπε ο ΓΓ της ΚΕ του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας.

Το ΚΚΕ θα δώσει το παρών σε μια διακυβέρνηση με τον λαό πραγματικά στην εξουσία, που θα προχωρήσει στην αποδέσμευση από τη ΕΕ, την μονομερή διαγραφή του χρέους και την κοινωνικοποίηση των μονοπωλίων, είπε ο ΓΓ της ΚΕ του κόμματος, Δημήτρης Κουτσούμπας μιλώντας σήμερα το πρωί στον Alpha.

Ερωτηθείς για πολίτες, ριζοσπάστες και αριστερούς που προβληματίζονται σήμερα, ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι «σκεπτόμαστε αυτόν τον κόσμο», προσθέτοντας ότι το ΚΚΕ έχει αποφασίσει, με όποιο κόστος, να λέει την αλήθεια και βάσει αυτού απευθυνόμενο (και) σε αυτούς τους πολίτες τους καλεί να σκεφθούν τι έλεγε το ΚΚΕ και τι λέει σχετικά με το ότι η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ τον οδηγεί στο να καταστεί μια άλλη εκδοχή διαχείρισης του συστήματος.

Πρόσθεσε ότι και τα συνθήματα του 2012, ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση τα πήρε πίσω, ενώ χαρακτήρισε τον κ. Τσίπρα ως «ακροβάτη στις (πολιτικές) κωλοτούμπες», προσθέτοντας ότι «μιμείται ακόμα και εκφράσεις που θυμίζουν τον Γιώργο Παπανδρέου».

Ερωτηθείς για την «ανάσα» που ενδεχομένως μπορεί να προσφέρει στον κόσμο ο ΣΥΡΙΖΑ ως κυβέρνηση, και την στάση του ΚΚΕ απέναντι σε αυτό το ενδεχόμενο, συγκρινόμενο μάλιστα με την στάση του κόμματος απέναντι στην πρώτη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ το 1981, ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι η ιστορική πείρα του κόμματος οδήγησε στο συμπέρασμα να μην καλλιεργεί το ΚΚΕ αυταπάτες στον λαό.

Αναφορικά με τους «κομμουνιστές που υπάρχουν στον ΣΥΡΙΖΑ και γιατί αυτοί έφυγαν από το ΚΚΕ» είπε ότι είναι άνθρωποι που διαφώνησαν και επέλεξαν άλλα κόμματα, δεν είναι κομμουνιστές, ενώ παίρνουν συνθήματα του ΚΚΕ ή άλλων σχηματισμών όπως η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και προσπαθούν να τα εφαρμόσουν στον ΣΥΡΙΖΑ.

Ερωτηθείς γιατί το ΚΚΕ ασχολείται με τον κ. Λαφαζάνη, είπε ότι δεν έχουμε ασχοληθεί, εκείνοι ασχολούνται με μας, ενώ ταυτόχρονα είναι οι δημοσιογράφοι που κάνουν ερωτήσεις και πρέπει να απαντήσουμε για όλα αυτά.

Στην παρατήρηση ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δίνει γαρύφαλλα στο ΚΚΕ, προτείνοντας συμμαχία και εκείνο πετάει πέτρες, ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι εμείς προτείνουμε συμμαχία με τον λαό που ακολουθεί τον ΣΥΡΙΖΑ.

Αναφορικά με το ενδεχόμενο νεαρού ηγέτη του ΚΚΕ που δεν θα έχει «ξύλινη γλώσσα», αναρωτήθηκε αν είναι «ξύλινη γλώσσα» η λέξη καπιταλισμός ή η κριτική σε κόμματα διαχείρισης του συστήματος ή το να λέγεται ότι η ΕΕ είναι ένωση του κεφαλαίου, ή το να αναφέρεται η λέξη μονοπώλιο και υπογράμμισε ότι οι εργαζόμενοι ξέρουν πολύ καλά για το ποιο πράγμα μιλάμε.

Σχετικά με την τάση συσπείρωσης γύρω από το ΚΚΕ και την ΚΝΕ, ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι λαμβάνοντας υπόψη και τις συνθήκες προεξάρχοντος του γεγονότος ότι υπό καθεστώς τρομοκρατίας και τεράστιας πίεσης ο κόσμος έχει χαμηλώσει τον πήχη των προσδοκιών του και των απαιτήσεών του, υπάρχει τάση συσπείρωσης.

Πρόσθεσε ότι η πρόταση του ΚΚΕ για Λαϊκή Συμμαχία απευθύνεται σε υπαρκτές κοινωνικές δυνάμεις και αφορά όλους τους εργαζόμενους,

Απαντώντας στην παρατήρηση ότι μετά την δικτατορία μεγάλος αριθμός δήμων ήταν «κόκκινοι», απηύθυνε κάλεσμα στους πολίτες να «κοκκινίσουν» ξανά τον χάρτη στις 18 Μαΐου για μια πραγματική λαϊκή αντιπολίτευση απέναντι στο σύστημα.

Τέλος, απαντώντας στην παρατήρηση ότι το ΚΚΕ ιστορικά στάθηκε ο κυματοθραύστης του φασισμού, ο κ. Κουτσούμπας είπε ότι το κόμμα έδωσε το παρόν εναντίον του φασισμού, με τα μέλη και τα στελέχη του να δίνουν και την ζωή τους στον αγώνα αυτό και πρόσθεσε ότι το ΚΚΕ θα δίνει πάντα το παρόν όχι μόνο εναντίον του φασισμού, αλλά και εναντίον συνολικά του καπιταλιστικού συστήματος που γεννά και θρέφει τον φασισμό, το ΚΚΕ θα δίνει πάντα το παρόν στην πάλη για να γίνει παρελθόν αυτό το σύστημα.


σχετικα αρθρα